Η ΚΕΔΕ ανάβει την Φλόγα της Μνήμης σε όλη την Οικουμένη – Η Γενοκτονία των Ποντίων να αναγνωριστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης

 


Δημήτρης Παπαστεργίου : «Ιστορία που δεν μνημονεύεται, λησμονιέται, γενοκτονία που δεν αναγνωρίζεται, επαναλαμβάνεται».


Δημήτρης Κάρναβος : «Θα κινητοποιηθούμε με όλα μας τα μέσα, ώστε να αναγνωριστεί σε όλη την Γη η Γενοκτονία των Ποντίων».


 


Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στη χθεσινή συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη των Δήμων – Μελών του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες, Οργανισμών και Φορέων που υποστηρίζουν την Παγκόσμια αυτή προσπάθεια, έθεσε και πάλι ως άμεση της προτεραιότητα την αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας : Η Γενοκτονία των Ποντίων θα γίνει ορόσημο στη Παγκόσμια Ιστορία χωρίς αμφισβητήσεις και αστερίσκους.


Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ημέρα, ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν δράσεις που έχουν ως στόχο την αποκατάσταση πτυχών της ιστορίας που έχουν λησμονηθεί. Η Διοίκηση της ΚΕΔΕ βαδίζει σθεναρά, με αποφασιστικότητα και χωρίς δικαιολογίες στο δρόμο της ιστορικής αποκατάστασης.


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Ως ΚΕΔΕ έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την ιστορική λήθη. Τα 350.000 θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ζητούν δικαίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και 45 Δήμοι από όλη τη χώρα διοργανώνουμε το επόμενο διάστημα εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού. Δεν ξεχνάμε. Ιστορία που δεν μνημονεύεται, λησμονιέται. Γενοκτονία που δεν αναγνωρίζεται, επαναλαμβάνεται».


Ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος που έχει οριστεί από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ως συντονιστής για το σχέδιο δράσης, οργάνωσης και λειτουργίας του Δικτύου δήλωσε: 


«Θα κινητοποιηθούμε με όλα μας τα μέσα, ώστε να αναγνωριστεί σε όλη την Γη η Γενοκτονία των Ποντίων και στις 19 Μαϊου θα διασπείρουμε παντού το μήνυμα αυτό. Η Φλόγα της Μνήμης ας ανάψει σε όλο τον κόσμο που θα κρατάει ένα μικρό φαναράκι στα χέρια του.


Είναι πολύ σημαντικό η νέα γενιά να μάθει τι έχει συμβεί. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει και κανείς δεν πρέπει να μην γνωρίζει. Οι δράσεις μας θα αφορούν συνέδρια, εκδηλώσεις, εκθέσεις και πολλά ακόμη τα οποία θα σχεδιάσουμε μαζί με τα μέλη του Δικτύου».


Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας δήλωσε : «Εδώ στην Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει προσφυγικά γονίδια. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι χρέος ιστορικό, χρέος ανθρώπινο».


Την υποστήριξη του στην προσπάθεια της ΚΕΔΕ, επέδειξε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που τόνισε μεταξύ άλλων : 


«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεσμεύεται πως θα αποτελέσει τον καλύτερο συνεργάτη σε όποιον Δήμο επιθυμήσει να διοργανώσει εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ποντίων. Είναι ιστορική μας ευθύνη να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποκατάσταση της αλήθειας. Το αισθανόμαστε και για την Μικρασιατική καταστροφή».


Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της  ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου στον χαιρετισμό του επεσήμανε πως: «Γενοκτονία θεωρείται όταν εξοντώνεται ένας λαός, όχι γιατί έκανε κάτι, αλλά για αυτό που ήταν. Τόνισε επίσης πως κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Μικρασιατική καταστροφή».


Το παρόν έδωσαν υβριδικά ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης που υποστηρίζει τις δράσεις  του Δικτύου, πολλοί Δήμαρχοι της χώρας οι οποίοι τοποθετήθηκαν από καρδιάς και έδειξαν πως η προσπάθεια της ΚΕΔΕ ήδη λαμβάνει διαστάσεις.


Δήμοι, Περιφέρειες, αλλά και εκπρόσωποι διεθνών δικτύων όπως το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, εκδήλωσαν έμπρακτα το μεγάλο τους ενδιαφέρον για το νέο Αγώνα που δίνει ο Ελληνισμός μας και αφορά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]