Aνακοίνωση Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού για το Δώρο Πάσχα:Το δώρο Πάσχα είναι δικός μας ιδρώτας -Να δοθεί ολόκληρο μέχρι Μεγάλη Τετάρτη


 ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΙΔΡΩΤΑΣ!

Το Πάσχα πλησιάζει. Θα βρεθούμε και πάλι με τις «μηχανές στο φούλ». Τα ξενοδοχεία του νομού θα γεμίσουν. Κομμένα ρεπό, κόντρα βάρδιες, ωράρια λάστιχο και κομμένες άδειες συνθέτουν για ακόμη μια χρονιά την σκληρή “κανονικότητα” για όλους μας . Την ίδια στιγμή η ακρίβεια και ο πληθωρισμός «βαράει» κάθε μήνα νέα ρεκόρ, μαζί με την τιμή του ρεύματος και της βενζίνης. Ο μήνας είναι όλο και πιο μεγάλος για το μισθό και το μεροκάματό μας και σκεφτόμαστε τι άλλο μπορούμε να κόψουμε!

Μαζί με όλα αυτά πολλοί εργοδότες αρνούνται να μας δώσουν και το δώρο του Πάσχα, που αποτελεί κατάκτησή μας και διαχρονική «ανάσα» για κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια.  Στο σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και όλες οι προηγούμενες χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα, με μια σειρά από νόμους, δίνουν αέρα στα πανιά πολλών εργοδοτών για να μη καταβάλλουν δώρα και επιδόματα, να μην τηρούν καν αυτά που μας βάζουν να υπογράφουμε στις ατομικές συμβάσεις. Πολλά είναι τα περιστατικά και στην πόλη μας όπου εργοδότες δεν καταβάλλουν το δώρο ή δίνουν το μισό ασφαλίζοντας τους συναδέλφους λιγότερες ώρες από αυτές που δουλεύουν. Όπως επίσης υπάρχουν οι περιπτώσεις όπου οι εργοδότες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο που τους έχει καταβληθεί μέσω τραπέζης.

ΔΕΜ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ!

Ειδικά τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ! Απαιτούμε να δοθεί ολόκληρο σε όλους τους συναδέλφους το αργότερο μέχρι τις 20 Απρίλη (Μ. Τετάρτη), που είναι και η τελευταία μέρα της διορίας για την καταβολή του. 

Το Δώρο Πάσχα είναι μέρος του μισθού μας, δεν είναι έξτρα λεφτά τα οποία λαμβάνουμε με βάση την καλή καρδιά και θέληση της εργοδοσίας. Είναι κατεκτημμενο δικαίωμα μας, μετά από αγώνες και διεκδικήσεις. 

Καλούμε κάθε συνάδελφισσα και συνάδελφο να μην διστάσει να έρθει σε επαφή με το σωματείο και να καταγγείλει τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Να γνωρίζει ότι ο εργοδότης αν δεν καταβάλει το απαιτούμενο ποσό του Δώρου διώκεται αυτεπάγγελτα.

Τώρα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον Δυναμώνουμε τον αγώνα για διεκδίκηση Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για την προστασία του εισοδήματός μας. Σύμβαση με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας, με κατοχύρωση ΒΑΕ, 5μέρου και 8ώρου, που να αφορά όλες τις ειδικότητες των κλάδων του τουρισμού και επισιτισμού. 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]