Και ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας στην απεργία της 6ης Απριλίου


" Το τελευταίο εξάμηνο βιώνουμε τη διαρκή αύξηση του κόστους παραγωγής, με τις αυξήσεις στην τιμή των αγροτικών εφοδίων να έχουν εκτιναχθεί στο 60-70%. Η πορεία προς τη χειροτέρευση των συνθηκών παραγωγής και τη μείωση του εισοδήματός μας δεν ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Γι’ αυτό άλλωστε οι αγρότες με πανελλαδικό συντονισμό έστησαν μπλόκα, έκαναν κινητοποιήσεις με κορύφωση το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. 

Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο η επίθεση που δέχονται οι βιοπαλαιστές αγρότες είναι ασταμάτητη και αμείλικτη. Το προηγούμενο διάστημα κατατέθηκε νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο επιχειρείται ο αφανισμός των αμβυκούχων, των διήμερων αμπελουργών-αποσταγματοποιών, καθώς όπως προβλέπεται στο ν/σ τους αφαιρείται η ονομασίας του προϊόντος τους και από τσίπουρο πλέον θα ονομάζεται απόσταγμα. Επιπλέον με βάση τις ρυθμίσεις του ν/σ που ενσωματώνουν σχετικές Οδηγίες της ΕΕ για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στην αλκοόλη, εκτοξεύεται ο φόρος στο τσίπουρο, προσθέτοντας κι άλλα βάρη στις πλάτες των βιοπαλαιστών αγροτών και των καταναλωτών. Όπως είναι ξεκάθαρο, πλέον μόνο οι ποτοβιομηχανίες θα μπορούν να πωλούν και εμπορεύονται τσίπουρο, κάτι που σταδιακά θα οδηγήσει στον αφανισμό των μικρών αποσταγματοποιών. Άλλωστε οι ποτοβιομήχανοι και εισαγωγείς αλκοολούχων ποτών από καιρό είχαν στοχοποιήσει το καθεστώς φορολόγησης του τσίπουρου, ζητώντας επανειλημμένα την εφαρμογή του ευρωπαϊκού Δικαίου, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Oι ανατιμήσεις και ο πληθωρισμός καλπάζουν σε δυσθεώρητα επίπεδα και το σενάριο επισιτιστικής κρίσης είναι αναμφίβολα υπαρκτό. Η κυβέρνηση αποφεύγει να θίξει τα «κέρδη της αγοράς» και να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του λαού, όταν μπουκώνει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο μαζικό κάλεσμα των ταξικών σωματείων και για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 6 Απριλίου σε όλη τη χώρα απαντάμε με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων!

Γνωρίζουμε από την πείρα μας ότι ο κοινός βηματισμός, η αλληλεγγύη, οι συντονισμένοι αγώνες με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους μπορούν να δώσουν δυναμική και να φέρουν αποτελέσματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι χρειάζεται συνεχής αγώνας, οργάνωση και δυνάμωμα των Συλλόγων μας, μαζικές κινητοποιήσεις για να έχουμε κατακτήσεις, ποτέ ο αγώνας μας δεν ήταν "μια και έξω".

Όλοι την Τετάρτη 6 Απρίλη στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει έξω από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 10:30 π.μ.

Απαιτούμε:

Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα αγροτικά εφόδια. Αφορολόγητο πετρέλαιο.

Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, ενέργεια, στις ζωοτροφές, στα αγροτικά εφόδια και στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Αφορολόγητο στα 12.000 € προσαυξημένο κατά 3000 € για κάθε παιδί.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη διάταξη για το τσίπουρο.

Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Απεμπλοκή της χώρα μας από τον πόλεμο. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα."αναφέρει ανακοίνωση του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]