ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Από την Τετάρτη η υποχώρηση της κακοκαιρίας Άνοιξη από την Πέμπτη

 


Συνεχίζεται λοιπόν για 3η μέρα αυτή η ισχυρή ψυχρή εισβολή – ατμοσφαιρική διάταξη συνηθισμένη για μήνα Ιανουάριο και όχι τόσο για 3ο δεκαήμερο Μαρτίου, όχι όμως κι ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο ή αφύσικο ή πρωτοφανές –  επηρεάζοντας πλέον τα ανατολικά και νότια, ενώ στα δυτικά και βόρεια ο καιρός έχει βελτιωθεί, μέχρι αύριο, τουλάχιστον.


Κύρια χαρακτηριστικά αυτής λοιπόν, το τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες έως και 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, παγετό τις βραδινές ώρες στα βόρεια ισχυρό, θυελλώδεις βοριάδες έως 8-9 μποφόρ και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και χαμηλά στην της κεντρική κυρίως χώρα, με νέα έξαρση, μάλιστα, την Τρίτη η οποία θα επηρεάσει ξανά βορειότερα τμήματα αλλά κυρίως πάλι τα ανατολικά και νότια, με τις βροχές και τα χιόνια να εντείνονται και στην Κρήτη.

Λίγη υπομονή όμως, αφού από Τετάρτη μεσημέρι θα αρχίσει η κακοκαιρία να υποχωρεί και την Πέμπτη, φαίνεται να έρχεται επιτέλους η πολυπόθητη άνοιξη.

ΣΗΜΕΡΑ


Στα δυτικά και βόρεια συννεφιές κατά διαστήματα με λίγα χιόνια στη Δ. Μακεδονία, στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και χαμηλότερα στα κεντρικά. Ισχυροί βοριάδες, έως 8 τοπικά και 9 μποφόρ στο Ν. Αιγαίο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά στα βόρεια όπου τη νύχτα θα έχουμε και τοπικά ισχυρό παγετό.


ΑΤΤΙΚΗ


Ήδη από τη νύχτα, όπως είχαμε πει, ξεκίνησαν οι τοπικές βροχές, το χιονόνερο και τα χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και μέχρι τα Β. Προάστια, ενώ αυτά τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες μέχρι το μεσημέρι περίπου. Βοριάδες 5-7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 7 βαθμούς.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Καλύτερος καιρός, με λίγες μόνο συννεφιές κυρίως το πρωί. Ανατολικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 8 βαθμούς.


ΑΥΡΙΟ


Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής χώρας, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν ακόμα τα 8 μποφόρ τοπικά και θα παραμείνουν οι πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ από τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της Τρίτης περιμένουμε νέα έξαρση των φαινομένων…


Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]