Πότε έρχεται το τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους -Τί θα γίνει στα σχολεία -Χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν το Πάσχα

 Παρά την αύξηση των κρουσμάτων οι επιστήμονες δεν ανησυχούν και ετοιμάζονται για σταδιακή άρση των περιορισμών  με τη χώρα μας να αναμένεται να περάσει σε σχεδόν πλήρη κανονικότητα μετά το καλοκαίρι .


Η πρώτη κομβική αλλαγή θα έρθει πριν το Πάσχα με την είσοδο όλων εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους χωρίς τον έλεγχο του covid pass.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ  ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης "  η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ως πάσο για να μπούμε σε χώρους όπως είναι η εστίαση ή τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ,η πιο μεγάλη πιθανότητα για να καταργηθεί είναι γύρω στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας."

Οι άνθρωποι της εστίασης εκτιμούν ότι η κατάργηση των πιστοποιητικών θα φέρει την πολυπόθητη ανάσα στον κλάδο .

Μέχρι το καλοκαίρι θα καταργηθεί σταδιακά και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους 

"Θα τη δούμε να φεύγει και αυτή κάποια στιγμή μέχρι το καλοκαίρι ,λογικά πρώτα στους επαγγελματικούς χώρους ενώ τελευταία θα φύγει από ΜΜΜ και κάποιους άλλους χώρους όπως είναι τα σούπερ μάρκετ ενώ θα παραμείνει σίγουρα σε νοσοκομεία ,γηροκομεία ."ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο κ. Μαγιορκίνης  .Μιλώντας για τα σχολεία σημείωσε πως υπάρχει μία  μέτρια  πιθανότητα οι μάσκες να μην   χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μετά την επιστροφή  στα θρανία  από τις διακοπές του Πάσχα.

Αρκετοί πολίτες πάντως   ωστόσο εκφράζουν   την ανησυχία   τους καθώς   όπως είπαν πιστεύουν πως θα χειροτερέψουν τα πράγματα και αν δεν υπάρξει καθολικός εμβολιασμός δεν θα πρέπει να περάσουμε σε άρση των περιορισμών που ισχύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]