Δήμος Ζηρού:Οι δράσεις ανακύκλωσης επεκτείνονται και στα Γυμνάσια και Λύκεια στο νέο σχολικό Μαραθώνιο ανακύκλωσης !




Ο Δήμος Ζηρού συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία τις δράσεις ανακύκλωσης στα Σχολεία, σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης επεκτείνεται, καθώς εκτός από τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, θα συμμετέχουν στη δράση τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες κι από εδώ και πέρα οι μαθητές καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Η Υπηρεσία Καθαριότητας αναλαμβάνει το έργο της ζύγισης και αποκομιδής από τα Σχολεία, τηρώντας και φέτος όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο Δήμαρχος κος Νικόλαος Καλαντζής βρέθηκε στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας όπου και ανακοίνωσε την έναρξη του «Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης» για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς και γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες του Δήμου για την εφαρμογή οικολογικών πρακτικών στα Σχολεία μας.

Υπενθυμίζουμε, πως στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα επιβραβευτούν όλα τα Σχολεία που συμμετέχουν στη δράση ανακύκλωσης, ενώ τα Σχολεία που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους πόντους θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος.  

Η σχολική δράση υποστηρίζεται από την ΕΕΑΑ (ανακύκλωση στον μπλε κάδο), την ΑΦΗΣ Α.Ε. (ανακύκλωση μπαταριών) και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Ο Δήμος Ζηρού μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen, θα συνεχίσει τις δράσεις με στόχο να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]