Δημήτρης Κουτσούμπας:Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

 


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα Ιωάννινα, επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του, την Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων, και πήρε μέρος σε σύσκεψη με τα υγειονομικά σωματεία (σύλλογος εργαζομένων ΠΓΝΙ, σύλλογος εργαζομένων «Χατζηκώστα», ΕΙΝΗ) και άλλους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων της πόλης.


Κατά την επίσκεψή του έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Επισκεπτόμαστε σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας μας. Εκτός από τα γενικά, δηλαδή την ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τη γενναία χρηματοδότηση, που απαιτείται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, με την πανδημία και την τεράστια ταλαιπωρία που βιώνει ο εργαζόμενος λαός, θα ήθελα να επισημάνω δύο ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν εδώ το συγκεκριμένο νοσοκομείο στα Γιάννενα.


Το πρώτο: η ανάγκη να προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου όλοι οι συμβασιούχοι που έχουν βρεθεί στο δρόμο. Πρέπει να διορθωθεί αμέσως μία αδικία από την κυβέρνηση, γιατί οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες. Το δεύτερο: χρειάζονται πολύ περισσότεροι γιατροί, πολύ περισσότεροι νοσηλευτές. Υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας.


Και βεβαίως εκτός από την πανδημία, που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους, υπάρχουν και όλες οι άλλες ασθένειες που έχουν πάει πίσω αυτά τα δύο χρόνια, όπως και χειρουργεία, αποκαταστάσεις και πρόληψη, γιατί οι ασθένειες υπάρχουν, ταλαιπωρούν και τις εργατικές λαϊκές οικογένειες του νομού των Ιωαννίνων. Και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο που δεν καλύπτει μόνο τα Γιάννενα, καλύπτει όλη την Ήπειρό, τα νησιά, τη Δυτική Μακεδονία, ακόμη και την Αλβανία. Και όταν έχουμε κέντρα Υγείας που απαξιώνονται, που κλείνουν και δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πρωτοβάθμια περίθαλψη, είναι λογικό και επόμενο όλος αυτός ο πληθυσμός να έρχεται εδώ.Μόνο με την ηρωική προσπάθεια των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων βγαίνει αυτός ο τεράστιος όγκος δουλειάς. Αλλά μέχρι πότε;


Άρα η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, ειδικά εδώ στο νομό των Ιωαννίνων, και όχι να μας κουνάει συνεχώς το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη του καθένα μας.»

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]