Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι-Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις


 Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα του Πάσχα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Στο επίδομα αυτό αναμένεται να ενταχθούν νέοι δικαιούχοι και η πληρωμή του αναμένεται να γίνει την Μεγάλη Εβδομάδα, από 18 έως 21 Απριλίου , ενδεχομένως να γίνει και νωρίτερα.

- Οι ευάλωτες ομάδες, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


-Οι χαμηλοσυνταξιούχοι.


- Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος .


- Τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα


Οι νέοι δικαιούχοι που εντάσσονται στο επίδομα θα είναι :


-Οι χαμηλόμισθοι που λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα. Πρόκειται για όσους έχουν παιδιά και λαμβάνουν το λεγόμενο Α21 δηλαδή το οικογενειακό επίδομα.


-Και οι έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες.



Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι το ετήσιο εισόδημα του 2020, δηλαδή θα δοθεί με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2021), αλλά και με βάση τα περιουσιακά στοιχεία , ( με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες).




Εισοδηματικά κριτήρια χαμηλοσυνταξιούχων


Τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι το έκτακτο επίδομα του Πάσχα θα είναι τα ίδια με αυτά που ήταν για το επίδομα των Χριστουγέννων. Αναλυτικά:


- Άγαμοι: Έως 7.200 ευρώ – Έγγαμοι: Έως 14.400 ευρώ


- Αξία περιουσίας: Έως 200.000 ευρώ


- Ύψος επιδόματος: 250 ευρώ (+50 ευρώ /παιδί)


Εισοδηματικά κριτήρια οικογενειών με παιδιά


Το έκτακτο επίδομα του Πάσχα θα το λάβουν οι οικογένειες με παιδιά και που λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα. Αναλυτικά τα εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος αυτής της κατηγορίας είναι η εξής:


Όσοι έχουν οικογένεια:


- με 1 παιδί θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.500 ευρώ.


- με 2 παιδιά θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ.


- με 3 παιδιά θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 13.500 ευρώ.


- Το ύψος επιδόματος θα πρέπει είναι 250 ευρώ (+50 ευρώ /παιδί)



- Επίσης το επίδομα θα το λάβουν 238.000 νοικοκυριά τα οποία παίρνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα . Η κατηγορία αυτή των πολιτών θα εισπράξει ένα επιπλέον επίδομα.


- Επίσης 173.000 άτομα με αναπηρία θα λάβουν 250 ευρώ με την προϋπόθεση ότι παίρνουν το προνοιακό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.



Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Τι λένε φοροτεχνικοί και δικηγόροι


Για το έκτακτο επίδομα του Πάσχα μιλά ο φοροτεχνικός, Αντώνης Μουζάκης στο MEGA. Όπως επισημαίνει " με ένα πρόχειρο προϋπολογισμό αυτό πρέπει να κοστίζει από 350 εκατ. ευρώ μέχρι 400 εκατ. ευρώ . Άρα σημαίνει ότι έχουν εξευρεθεί πόροι προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο μπόνους. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε τα πράγματα καλά και θα μπορούν να μπουν και άλλοι εδώ" .


Από την πλευρά της η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα δηλώνει σχετικά στο MEGA ότι το επίδομα αυτό " είναι σε θετική κατεύθυνση .Γιατί εάν συγκρίνουμε τους δικαιούχους του αντίστοιχου επιδόματος, της έκτακτης ενίσχυσης των Χριστουγέννων .. η βεντάλια των δικαιούχων άνοιξε. Εάν σκεφτούμε ότι τα Χριστούγεννα πήραν το επίδομα 800 χιλ. χαμηλοσυνταξιούχοι και περίπου 170 χιλ. ΑμεΑ. Βλέπουμε εδώ πέρα ότι θα είναι πολύ περισσότεροι ... θα είναι γύρω στο 1, 5 εκατ. οι δικαιούχοι .Μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο αριθμό ".


Την άποψη του για το επίδομα αυτό εκφράζει και ο δικηγόρος, Κώστας Τσουκαλάς στο MEGA ."Είναι καλό ότι αυξάνεται η περίμετρος και μπαίνουν μέσα αυτοί οι χαμηλόμισθοι", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]