Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα:Σιωπηρή διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες

 


Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Σιωπηρή διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες


8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μια ημέρα που σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από ένα αιώνα.

Μας θυμίζει τις ράφτρες στις βιοτεχνίες «κάτεργα» της Νέας Υόρκης, που το 1908 ύψωσαν τη φωνή τους για πρώτη φορά οργανωμένες διεκδικώντας εργασιακά δικαιώματα και για τις εργαζόμενες γυναίκες.

Μας θυμίζει όμως και τους αγώνες που δίνουν σήμερα οι σύγχρονες γυναίκες, αλλά και τα ολοένα κι αυξανόμενα φαινόμενα βίας εναντίον τους.

Η παράταξή μας «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό αφιερώνει τη φετινή 8η του Μάρτη σ' όλες τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν. 

Έτσι, η Επιτροπή γυναικών, ανήμερα της 8ης Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι θα προχωρήσει σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων με στόχο να ευαισθητοποιήσει όλη τη γιαννιώτικη κοινωνία και να προτάξει το σύνθημα πως η ζωή χωρίς φόβο είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως φύλλου, και οφείλει να διασφαλιστεί απόλυτα.

Ταυτόχρονα, η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία και καταδικάζει απερίφραστα.

Για το λόγο αυτό την ίδια μέρα, παράλληλα με την εκδήλωση για την Ημέρα της γυναίκας, θα συγκεντρώσει ιατροφαρμακευτικό υλικό για τον Ουκρανικό λαό και απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]