ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Τ.Ε. Γιαννίνων της ΚΚ Εργατικός Αγώνας:Καμία συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ -Αντι-ιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο σήμερα στην Περιφέρεια


 "ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ"

Γιάννενα σήμερα στις 18:00μμ στην Περιφέρεια

αντι-ιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Η Κίνηση Κομμουνιστών- Εργατικός Αγώνας διαβλέποντας τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη και τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς, έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλίες στα πλαίσια της καμπάνιας με κεντρικό σύνθημα: «Καμιά συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Έξω οι Βάσεις».

Η Κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα που έχουν περάσει με άριστα όλες τις εξετάσεις της φιλονατοϊκής και μνημονιακής πολιτικής φάνηκε για πολλοστή φορά ότι δεν είναι σε θέση να αναλάβουν την οποιαδήποτε ενέργεια αντίθεσης στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ακόμα και αν αυτό θα απέτρεπε σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα μας.

Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνώντας τον ίδιο της τον εαυτό να σπεύδει πρώτη να στείλει πολεμικό εξοπλισμό και στήριξη στη νεοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και να εμπλέκεται με άμεσο τρόπο στην πολεμική σύρραξη απέναντι στην Ρωσία με απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα και το λαό.

Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης ακολουθούν πιστά τις ευρωατλαντικές επιταγές.  

Στον μύλο της ΝΑΤΟϊκής προπαγάνδας η εμπλοκή βαφτίζεται "συμβολή στην ειρήνη και στην ασφάλεια" και η στήριξη αντιδραστικών καθεστώτων όπως αυτό της Ουκρανίας παίρνει τα χρώματα της "ελευθερίας" και της "δημοκρατίας".

Η πολιτική των ίσων αποστάσεων που ακολουθεί το ΚΚΕ αποδυναμώνει και συσκοτίζει το φιλειρηνικό και αντιιμπεριστικό κίνημα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κινητοποίηση έξω από την Ρωσική πρεσβεία.

Η Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας έχει σαφή θέση για το ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας. Είναι υπέρ της  διάλυσης του ΝΑΤΟ και της αποχώρησης της Ελλάδας, αγωνίζεται γι’ αυτό όπως και για το διώξιμο των αμερικανικών βάσεων.

Ωστόσο η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί άμεσα και επείγοντα μέτρα. Κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος. Υπάρχει κίνδυνος μεγάλης πολεμικής σύρραξης. Υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να δούμε τη χώρα μας ακρωτηριασμένη.

Ζητάμε:

-Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας και για όσο διαρκεί η ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε ορμητήριο εναντίον της Ρωσίας και κανενός λαού.

-Να σταματήσει το κυνήγι των εξοπλισμών, που μόνο τις πολυεθνικές των όπλων εξυπηρετεί,  ενώ η χώρα συσσωρεύει χρέη. Οι εξοπλισμοί να γίνονται μόνον για την άμυνα της χώρας.

-Να απόσχει η Ελλάδα από τυχόν κυρώσεις και άλλα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας, διότι έτσι η χώρα απομονώνεται και η οικονομία της πλήττεται.

-Πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κρίσης και προώθησης της ειρήνης σε όλα τα επίπεδα. Αυτό θεωρούμε ότι είναι ευθύνη, αλλά και καθήκον, της κυβέρνησης και των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων απέναντι στην πατρίδα και στον λαό μας.   

-Να αποχωρήσει η χώρα από τους άξονες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τις διάφορες συμμαχίες με αντιδραστικές αραβικές χώρες στο όνομα της αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής. Εξάλλου με τις ίδιες χώρες συνεργάζεται ή ετοιμάζεται να διαμορφώσει σχέσεις και η Τουρκία.          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]