Τροπολογία ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ από το το Υπουργείο Εσωτερικών για συμβασιούχους ΟΤΑ με θετική Πρωτόδικη δικαστική απόφαση

 


ΟΤΑ: Υποχρεωτική η έφεση κατά αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους (τροπολογία)


Τροπολογία ΥΠΕΣ: Υποχρεωτική καθίσταται η άσκηση ένδικων μέσων από δήμους και περιφέρειες σε περιπτώσεις δικών που αφορούν στον προσδιορισμό ή τη μετατροπή σχέσης εργασίας, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών στην Βουλή. Μέχρι στιγμής η άσκηση ένδικων μέσων από πλευράς ΟΤΑ κατά αποφάσεων που αφορούν εργασιακά θέματα είχε δυνητικό χαρακτήρα και ένας δήμος ή μια περιφέρεια, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαίωνε εργαζόμενους που είχαν προσφύγει κατά του ΟΤΑ, μπορούσε να αποφασίσει να μην καταθέσει έφεση και να αφήσει την απόφαση να τελεσιδικήσει προς όφελος των εργαζομένων. Ωστόσο, με την τροπολογία αίρεται κάθε τέτοιο περιθώριο.


Επομένως, με την τροπολογία, αν για παράδειγμα συμβασιούχοι προσφύγουν σε ένα δικαστήριο διεκδικώντας την μονιμοποίησή της και το δικαιωθούν πρωτόδικα, η δημοτική ή περιφερειακή αρχή θα είναι υποχρεωμένη να εφεσιβάλλει. Οι αποφάσεις για την προσφυγή κατά των πρωτόδικων αποφάσεων προβλέπεται να λαμβάνονται από την Οικονομική Επιτροπή του οικείου ΟΤΑ.


Χρήστος Στεφάνου: πρόεδρος Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.


Ταφόπλακα για όλους τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ η συγκεκριμένη τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για εξάντληση από τη πλευρά των Δήμων της χώρα όλων των ένδικων μέσων. Τους έτσουξαν στη κυβέρνηση όλες οι θετικές μέχρι τώρα αποφάσεις στο δικαστικό αγώνα συναδέλφων και περνάνε τη συγκεκριμένη τροπολογία που όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, οποίος δήμος ήθελε τους εργαζόμενους συμβασιούχους, με Πρωτόδικη απόφαση, αποσύρονται από τα ένδικα μέσα και γίνονται Αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των συναδέλφων. Όπως καταλαβαίνετε τώρα η διαδικασία στα δικαστήρια θα είναι πάρα πολύ χρονοβόρα να υπολογίζουμε πάνω από πενταετία στη κάθε υπόθεση μέχρι τελεσίδικης απόφασης στον Άρειο πάγο. Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά με τη συγκεκριμένη τροπολογία επιτίθεται στους ταλαίπωρους συμβασιούχους που επί σειρά πολλών ετών συνεχόμενων συμβάσεων, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις θέσεις εργασίας τους και αναγκάστηκαν να κινηθούν δικαστικά για να αποδείξουν τα αυτονόητα για μόνιμη και σταθερή εργασία, για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον στους χώρους εργασίας τους. Όσο πόλεμο κι αν συνεχίζει η κυβέρνηση κατά των συμβασιούχων ΟΤΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά η τροπολογία, εμείς παραμένουμε ζωντανοί και δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη και το πόλεμο. Κανένας κυβερνώντας δε μπορεί να μας γκρεμίσει τα όνειρα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Στο πόλεμο απαντάμε με πόλεμο. Συνεχίζονται οι μάχες στις αίθουσες των Ελληνικών δικαστηρίων, πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της κι ας εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα. Απλά μπαίνουμε σε χρονοβόρες διαδικασίες, πολύ ταλαιπωρία και φυσικά έξοδα μεγάλου κόστους για τη τσέπη όλων όσων έχουν κινηθεί δικαστικά και σκοπεύουν να κινηθούν μέχρι εξαντλήσεως των ένδικων μέσων στον Άρειο πάγο. Καλή δύναμη. Καλό κουράγιο σε όλους τους συναδέλφους. Συνεχίζεται η μάχη και ο αγώνας, παρόλο το πόλεμο της Κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]