Ιωάννινα:Αποχή της Λαϊκής Συσπείρωσης από την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 


Τα τριαντάφυλλα σας μάραναν….

Η δημοτική αρχή για ακόμα μια φορά απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζοντας την διεξαγωγή της συνεδρίασης σε εργάσιμη μέρα και ώρα. Πρακτικά αποκλείει κάθε εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο δημοτικό σύμβουλο από την συμμετοχή αλλά και κάθε εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο της πόλης από την παρακολούθηση της συνεδρίασης. 

Καλούμε πρώτα και κύρια όλες τις γυναίκες της πόλης -ανεξάρτητα από το αν κατέχουν αιρετές θέσεις ή όχι- που μαζί με την εργασία είτε ως μισθωτές είτε ως αυτοαπασχολούμενες, έχουν και την ευθύνη των παιδιών τους να καταλάβουν ότι αυτοί που «αγωνιούν» για τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά είναι οι πρώτοι που βάζουν εμπόδια για τη συμμετοχή τους. 

Η δημοτική αρχή που μοίραζε τριαντάφυλλα στις 8 Μάρτη για τη μέρα της γυναίκας, «ξέχασε» τα γυναικεία δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και όρισε συνεδρίαση σε μέρα που μπορούσε να διασφαλίσει ότι δεν θα δεχτεί κριτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων από την κομμουνίστρια δημοτική σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ιωαννιτών. 

Όσα τεχνάσματα και αν αξιοποιήσει όμως, δεν μπορεί να κρύψει ότι στις 182 σελίδες του προαποφασισμένου ούτως ή άλλως Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που  συζητιέται την Πέμπτη 24-3-2022, δεν προβλέπεται καμία νέα θέση εργασίας, άρα κάθε στάδιο διαχείρισης απορριμμάτων κρύβει μια νέα ιδιωτικοποίηση και ένα νέο λογαριασμό για το λαό. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό όχι μόνο της επικεφαλής της αλλά και όλων των εργαζόμενων γυναικών δημοτικών συμβούλων, θα απέχει από τη συνεδρίαση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]