Δήμος Πωγωνίου: 60λεπτο ντοκιμαντέρ για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης παρακολούθησαν μαθητές δημοτικών σχολείων

 


Ένα 60λεπτο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους ένδοξους αγώνες των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης παρακολούθησαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Καλπακίου και Παρακαλάμου σε μία εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, το Δήμο Πωγωνίου και το Πολιτιστικό Εργαστήρι Κόνιτσας. 

Το Αφιέρωμα με τίτλο «Μνήμες Ελευθερίας… Γένους Ελληνικού» είναι μία παραγωγή του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Κόνιτσας με στόχο, όπως τόνισε η Πρόεδρός του κ. Λάκκα Δήμητρα, την απόδοση τιμών στους ήρωες και την ανάδειξη της Ηπείρου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αναστάσιος Γιούνης στον χαιρετισμό του έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορικότητα της περιοχής επισημαίνοντας ότι χωριά του Δήμου Πωγωνίου κατέχουν ξεχωριστή θέση στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας και συνεχάρη το Πολιτιστικό Εργαστήρι Κόνιτσας για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

«Το Δελβινάκι, η ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου, κατέχει ξεχωριστή θέση σε αυτές τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας με πολλούς  Δελβινακιώτες να γίνονται μέλη της Φιλικής Εταιρείας και 100 άντρες να πολεμούν με γενναιότητα κι αυταπάρνηση. Παράλληλα, από τα Δολιανά κατάγονταν ο Γεώργιος Γεννάδιος ενώ ο Μάρκος Μπότσαρης εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στον Κακόλακκο. Ο καθένας μόνος και όλοι μαζί έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να υψωθεί η ελληνική ψυχή και να αντιμετωπίσει το ζυγό της σκλαβιάς. Το τηλεοπτικό αφιέρωμα που παρακολουθούμε σήμερα έχει σκοπό να μας υπενθυμίσει τον ιερό αγώνα που έδωσαν οι πρόγονοί μας και να σας γεμίσει µε υπερηφάνεια, αισιοδοξία, ελπίδα και δύναµη για το µέλλον. Γιατί όπως είχε πει ο  Λόρδος Βύρων: «Ποτέ δεν αποτυχαίνουν αυτοί που πεθαίνουν για έναν μεγάλο σκοπό»» σημείωσε.

Χαιρετισμό απεύθυναν  επίσης ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος, ο Αντισυνταγματάρχης ε.α. και μέλος του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Κόνιτσας κ. Αθανάσιος Λάκκας και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου κ. Μίλτος Μάστορας ενώ τη εκδήλωση παρακολούθησε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πωγωνίου κ. Σταύρος Βιρβίλης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]