Δώρα ζωής σε Ιταλία και Ελλάδα από το 6χρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι


 Γέφυρα ζωής ανάμεσα σε Πάτρα και Ιταλία στήθηκε τα ξημερώματα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.



Ιατρικές ομάδες από την Ελλάδα και την Ιταλία προχώρησαν στη λήψη των πολύτιμων δώρων του 6χρονου αγοριού από την Κρήνη Πατρών, που τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από πτώση από μπαλκόνι, με αποτέλεσμα να είναι εγκεφαλικά νεκρό. Δυστυχώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών, ο οργανισμός του μικρού αγοριού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσες, με αποτέλεσμα να επέλθει εγκεφαλικός θάνατος.


Οι γονείς του πήραν, μετά από παρότρυνση των γιατρών και ειδικά του επιστημονικά Υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων κ. Ανδρέα Ηλιάδη, τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, χαρίζοντας το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας. Μετά από συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων η καρδιά και το ήπαρ θα μεταφερθούν στην Ιταλία, τα μάτια στη Θεσσαλονίκη και τα νεφρά στην Αθήνα. Το πρωί ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της λήψης των οργάνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.


Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη δωρεά οργάνων μέσα σε 15 ημέρες παιδιού, που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Παίδων και επήλθε εγκεφαλικός θάνατος. Την προηγούμενη εβδομάδα οι γονείς του 2,5 ετών Γιώργου από το Αγρίνιο, έλαβαν την απόφαση να χαρίσουν τα όργανά του.

ertnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]