Κραυγή αγωνίας από 47χρονο με σοβαρά προβλήματα υγείας – Καλείται να πληρώσει ρεύμα 2.500 ευρώ...

 


Σε απόγνωση βρίσκεται 47χρονος κάτοικος του Ηρακλείου ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας (καρδιακά και αναπνευστικά) και μέρα με την ημέρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο λογαριασμό των 2.500 ευρώ αφού σε κάθε νέο λογαριασμό συσσωρεύονται νέα χρέη ενώ θα πρέπει διαρκώς να διαπραγματεύεται με τα χρέη των προηγούμενων μηνών.


Οπως μεταδίδει από την Κρήτη το cretapost.gr,παρά τον υπέρογκο κάθε φορά λογαριασμό ο πάροχος του ρεύματος τον ενημερώνει ότι υπάρχει κίνδυνος αποκοπής της σύνδεσης και παρά την προσπάθεια του για ρύθμιση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αφού σε κάθε νέο λογαριασμό, με τα υπέρογκα ποσά και τις χρεώσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης, χάνει την ρύθμιση και πρέπει να κάνει νέα αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα δυσβάσταχτα έξοδα.


Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost, ο 47χρονος έχει λάβει επιδότηση 192 ευρώ/4μηνο, το οποίο όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό για εκείνον και την οικογένεια του.


Το ιστορικό


Πρόκειται για συνάνθρωπο μας ηλικίας 47 ετών, ο οποίος κατοικεί με την σύζυγο του στην ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, και – μέσα από το cretapost – θέλησε να εκφράσει μια ύστατη κραυγή αγωνίας καθώς τα χρέη και η απελπισία τον κυριεύουν αφού δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.


Ο κ. Γ.Θ. εργάζονταν ως οδηγός φορτηγών και ζούσε μία ήρεμη και αξιοπρεπή ζωή όταν οι ασθένειες – η μία μετά την άλλη – του χτύπησαν την πόρτα και πιο συγκεκριμένα πάσχει από ανεύρυσμα ανιούσας αορτής, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμοπάθεια (ΧΑΠ) η οποία του προκαλεί υπνική άπνοια ενώ είναι υποχρεωμένος να κοιμάται με bipap μηχάνημα το οποίο υποστηρίζει την αναπνοή του ενώ λαμβάνει καθημερινά και ειδική φαρμακευτική αγωγή.


Τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον οδήγησαν στην δύσκολη και στενάχωρη απόφαση να εγκαταλείψει τη δουλειά του και για ένα διάστημα ασχολήθηκε με το σκραπ. Πλέον αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε αυτό καθώς πρέπει να βρίσκεται κοντά στα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή.


Σήμερα ζει με τα χρήματα από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης τα οποία όμως δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο ώστε να καταφέρει να ανταπεξέλθει έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τις δικές του αλλά και της συνομήλικης συζύγου του, η οποία ανεβαίνει κι εκείνη τον δικό της Γολγοθά, σηκώνοντας αγόγγυστα έναν Σταυρό ιδιαίτερα βαρύ για τις πλάτες της.

Πουλά βότανα για να ζήσει – Μεγαλώνει τρία ανήλικα εγγόνια

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τα χρέη συσσωρεύτηκαν και η ακρίβεια που μαστίζει πλέον τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη δεν βοηθάει στην αποπληρωμή τους.

Οι λογαριασμοί του ρεύματος αυξάνονταν μήνα με τον μήνα και ο κ. Γ. έψαξε πολλούς τρόπους ρύθμισης των χρεών. Χτύπησε πόρτες, παρακάλεσε αλλά δυστυχώς έπεφτε συνεχώς σε ώτα μη ακουόντων. Ζήτησε από την εταιρεία του ρεύματος διακανονισμούς και κάθε φορά έγραφε και έσβηνε πάνω στους λογαριασμούς ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Το cretapost από σεβασμό στην αγωνία, την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα αυτού του ανθρώπου έσβησε τους υπολογισμούς και τις σημειώσεις που έκανε με το χέρι του πάνω στο χαρτί.

Μαζί με το άρρωστο ζευγάρι μένουν συχνά και τρία ανήλικα κοριτσάκια, παιδιά ηλικίας Δημοτικού, εγγόνια από τον γιο του, το μέλλον των οποίων προδιαγράφεται ζοφερό. Τα κορίτσια βοηθούν καμιά φορά τον παππού τους στη συλλογή φρέσκων βοτάνων τα οποία πουλά φρέσκα και αποξηραμένα για να ζήσει.

Η μόνη αχτίδα φωτός στο εξής γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι η φιλευσπλαχνία και η αλληλεγγύη των συμπολιτών του καθώς βυθίζεται σ’ έναν φαύλο κύκλο απογοήτευσης ενώ τα βάρη της ζωής είναι δυσβάσταχτα και ατελείωτα για εκείνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]