ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

ΛΑΣΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σχόλιο για την επιδίκαση τουλάχιστον 3,3 εκ ευρώ σε βάρος της Περιφέρειας Ηπείρου

 Για την επιδίκαση τουλάχιστον 3,3 εκ ευρώ σε βάρος της Περιφέρειας Ηπείρου από την δικαστική διαμάχη με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) οφείλουμε να σημειώσουμε ότι πλέον η Ήπειρος έμαθε από πρώτο χέρι τί σημαίνει Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου  με Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ).   

Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν άσκησε ποτέ ουσιαστικά κανένα περιβαλλοντικό έλεγχο στη λειτουργία της ΜΕΑ .  

Υπέγραψε την ληστρική σύμβαση με το εργοστάσιο που επιβάλλει στους Δήμους να πληρώνουν για απορρίμματα που δεν μεταφέρουν 

Τώρα «προικίζει» την εταιρία με τουλάχιστον 3,3 εκατομμύρια με την δικαστική απόφαση που είναι σε βάρος της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Μπορεί ο κ. Περιφερειάρχης στα λόγια να έχει κηρύξει πόλεμο στην εταιρία, αλλά οι πράξεις του αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος ευεργέτης από αυτόν. 

Να θυμίσουμε ότι όχι μόνο κρατούσε κρυφή την υπόθεση της επιδιαιτησίας και τους χειρισμούς  που έκανε τόσο καιρό αλλά έφτασε να κατηγορήσει για επαφές με τους βιομήχανους,  τους κομμουνιστές περιφερειακούς συμβούλους που ζητούσαν ενημέρωση! 

Για όλα τα παραπάνω, χωρίς αμφιβολία το λογαριασμό θα τον πληρώσει και πάλι ο λαός ο οποίος πληρώνει και τα «σπασμένα» για την καθυστέρηση της Περιφέρειας στην παράδοση των σταθμών μεταφόρτωσης που επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των Δήμων και τα ανταποδοτικά τέλη. 

 Η Περιφέρεια Ηπείρου που «μπέρδεψε τον ίσκιο της με το μπόι της»,  επέλεξε να επιλύσει τη διαφωνία στα δικαστήρια, με ένα νομοθετικό πλαίσιο που στόχο έχει να βγαίνουν πάντα κερδισμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όπως ήταν φυσικό ο επιχειρηματικός όμιλος κέρδισε.

Προφανώς αυτό το αποτέλεσμα κανένας δεν το ήθελε. Δυστυχώς όμως για τους Ηπειρώτες, η Περιφερειακή Αρχή έχει καταφέρει να έχει και άλλες ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως η διαπάλη με το ΦΟΔΣΑ,  η οποία επίσης μας προβληματίζει για την έκβασή της. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση για το θέμα. Δεν μπορεί να συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα όσο ο λαός πληρώνει διπλούς και τριπλούς λογαριασμούς στους επιχειρηματικούς ομίλους που επενδύουν στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η σκανδαλώδης αυτή απόφαση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]