Χρ. Σταϊκούρας: Επίδομα 22 λεπτών το λίτρο για 60 λίτρα βενζίνης - 15 λεπτά, αντίστοιχα, στο ντίζελ

 


Επίδομα 22 λεπτών το λίτρο για 60 λίτρα βενζίνης τον μήνα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, η αντίστοιχη επιδότηση για το ντίζελ θα είναι στα 15 λεπτά. Πρόκειται για τρίμηνο πρόγραμμα παρεμβάσεων, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που θα αφορά 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ τον χρόνο.


«Αυξάνουμε σημαντικά την επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα, συνεχίζουμε την επιδότηση του φυσικού αεριού και την ίδια στιγμή δίνουμε έκτακτη επιδότηση ρεύματος στις μικρές επιχειρήσεις, με συνολικό κόστος 640 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.«Δεν βοηθάμε οριζόντια όλες τις κοινωνικές ομάδες, αλλά τη μεσαία τάξη και φτωχότερα στρώματα» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εισόδημα 30.000 ευρώ τον χρόνο. Μίλησε για επιδότηση 22 λεπτών το λίτρο βενζίνης για την ηπειρωτική Ελλάδα, και για 27 λεπτά το λίτρο για τους νησιώτες. Ταυτόχρονα, επιδοτείται από τον Προϋπολογισμό το πετρέλαιο ντίζελ, με 15 λεπτά το λίτρο.


Επιπλέον, δίνεται τον Απρίλιο ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί για να καλυφθεί μέρος του κόστους των καυσίμων, ενώ την ίδια στιγμή παρατείνεται ο χρόνος αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών, με την αύξηση των δόσεων από 60 σε 96. Επίσης, παραμένει η έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή. Όπως είπε ο υπουργός, το κράτος χορήγησε δάνεια ύψους 8,3 δισ. ευρώ μέσω των «επιστρεπτέων προκαταβολών» και θα εισπράξει 3 δισ. ευρώ.


Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε, παράλληλα, 1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού για τον Απρίλιο. Δίνεται έκτακτη ενίσχυση σε 1,4 εκατ. νοικοκυριά, με περισσότερα από 2,3 εκατ. μέλη, για να καλύψουν μέρος των αυξημένων τιμών αγαθών - ενέργειας. Η ενίσχυση θα δοθεί πριν το Πάσχα. Χορηγείται 1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο, δηλαδή 625.000 δικαιούχοι και περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά. Χορηγείται ενίσχυση 200 ευρώ σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Χορηγείται ενίσχυση 200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικους και 200 ευρώ σε 167.000 δικαιούχους επιδόματος ΑμεΑ. Επίσης, χορηγείται διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 240.000 δικαιούχους. 

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]