Η Ομικρον έστειλε πάνω από 200 υπαλλήλους κεντρικής υπηρεσίας θετικούς στο σπίτι τους


 της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr iatrikanea


Είναι απίστευτο αυτό που έχει συμβεί. Θα μπορούσε να το εκλάβει κανείς ως πείραμα, όμως δεν είναι. Συνέβη σε κεντρική υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας και οι υπάλληλοι αυτή τη στιγμή σχεδόν όλοι είναι στο σπίτι τους καραντίνα. Το κακό είναι ότι αρκετοί έχουν και συμπτώματα.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Στα μέσα Μαρτίου, ο γενικός διευθυντής γιόρταζε και μετά από δύο χρόνια πανδημίας που δεν μπόρεσε να χαρεί την γιορτή του αποφάσισε να τραπεζώσει τους διευθυντές των τμημάτων και κάποιους ακόμη από την υπηρεσία. Συνολικά στο τραπέζι εκείνο το βράδυ βρέθηκαν 20 άτομα. 


Εννοείται ότι κανείς δεν φορούσε μάσκα και φυσικά η χαλάρωση των μέτρων βοήθησε να υπάρχει γενικά χαλάρωση στο μαγαζί που έγινε το τραπέζι, όπως τον παλιό καλό καιρό προ πανδημίας.


Την επομένη το πρωί όλοι ήταν στην δουλειά τους. Μία μέρα μετά κάποιοι από τους 20 εμφάνισαν πυρετό (δέκατα). Αυτό τους ανάγκασε να κάνουν rapid τεστ. Και εκεί έσκασε η βόμβα. Ήταν θετικοί. Μεταξύ αυτών και ο γενικός διευθυντής που έκανε το τραπέζι.


Τη συνέχεια μπορεί να την φαντάζεστε. Κάθε προϊστάμενος που βρέθηκε στο δικό του τμήμα και ήταν θετικός, είχε ήδη κολλήσει δύο με τρεις συναδέλφους του στο τμήμα. Η Ομικρον είναι τόσο μεταδοτική που μέσα σε μια εβδομάδα παρά τον πανικό και τις απολυμάνσεις βρέθηκαν όλοι σχεδόν οι υπάλληλοι θετικοί. 

Το χειρότερο ο Γενικός Διευθυντής με βαρύτερα συμπτώματα έχοντας και κάποια υποκείμενα νοσήματα εισήχθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται.




Το περιστατικό θυμίζει εκείνο το τραπέζι που έγινε στις αρχές της πανδημίας και είχε εκείνες τις άσχημες συνέπειες για κάποιους τότε. 


Ευτυχώς η Ομικρον δεν είναι τόσο σοβαρή ή καλύτερα έχουμε και κάποια εξοικείωση πια με την νόσο.


Φυσικά όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας είναι τριπλοεμβολιασμένοι. 


Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αλλά φανταζόμαστε ότι αντίστοιχες συμβαίνουν σε πάρα πολλές υπηρεσίες. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας αλλά και από το Υπουργείο Υγείας που με τους αδόκιμους χειρισμούς του έδωσε την αίσθηση ότι η πανδημία μετά τους 27000 θανάτους τελείωσε. Δυστυχώς ο ιός είναι ακόμα εδώ και για όσους δεν προσέχουν τους επισκέπτεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]