ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας απαντά στον Δήμαρχο για το Open Mall

 



    Με την από 27/1/22 επιστολή μας προς τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη , τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Κων/νο Τράμπα και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παραθέσαμε με στοιχεία τον προβληματισμό μας για την πορεία του έργου OPEN MALL.

  Στηριζόμενοι στην επιστολή της διαχειριστικής προγραμμάτων προς τον Δήμο που είναι η παρακάτω:

   Σε συνέχεια της επιστολής σας με αρ. πρωτ. 5198/16.03.2021 βάσει της οποίας και ειδικότερα του χρονοδιαγράμματος που επισυνάπτονταν, προβλεπόταν η ολοκλήρωση της μελέτης της συνολικής ανάπλασης του κέντρου της πόλης μέρος του οποίου αποτελεί και η ανάδειξη του ΑΚΕ που έχει ενταχθεί στο ΕΠΑνΕΚ. 

    Σε συνέχεια, βάσει του χρονοδιαγράμματος, προβλέπονταν η δημοσίευση του Διαγωνισμού για την εργολαβία τον Σεπτέμβριο του 2021, η οποία θα έχει διάρκεια υλοποίησης 18 μήνες. Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν υποβληθεί τα Τεύχη Δημοπράτησης για την εργολαβία που αφορά στο έργο «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ», προκειμένου να προεγκριθούν όπως προβλέπεται, θα παρακαλούσα να υποβάλετε άμεσα νέο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε η Πράξη πλέον να μπει σε καθεστώς επιτήρησης, καθώς δεδομένων των συνθηκών είναι πιθανή η απένταξη της από το ΕΠΑνΕΚ.


   Απ’ όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι το έργο μπαίνει σε επιτήρηση με κίνδυνο να χαθεί, γι’ αυτό ζητήσαμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και με δημοκρατικό διάλογο να ακούσουμε τις απόψεις του Δημάρχου, τόσο εμείς όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι , ο εμπορικός κόσμος και οι Αρτινοί πολίτες .


Η στάση του Δημάρχου εγείρει κάποια ερωτήματα:


Γιατί ο Δήμαρχος απαντά με Δελτίο Τύπου και όχι με επίσημο έγγραφο, όπως του απευθυνθήκαμε εμείς;

Επειδή τα επίσημα έγγραφα έχουν αριθμούς πρωτοκόλλου και θα έπρεπε να περάσουν από τις υπηρεσίες του δήμου και το δημοτικό συμβούλιο.

Γιατί μιλάει στα ΜΜΕ προσπαθώντας να πείσει ότι δε θα απενταχθεί το έργο και ότι νοιάζεται για τους εμπόρους ;

Επειδή, κάνοντας μονόλογο, μπόρεσε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να θολώσει το τοπίο, ώστε να μην αποκαλυφθεί η ευθύνη του.


Γιατί δεν απαντά στο περιεχόμενο του εγγράφου  της διαχειριστικής, που βάζει το έργο σε επιτήρηση, με πιθανή απένταξη;

Επειδή το έγγραφο λέει την αλήθεια .


Γιατί δεν ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο;

Επειδή θα ήταν αναγκασμένος να καλέσει  τον Εμπορικό Σύλλογο στο δημοτικό συμβούλιο και με τα στοιχεία που θα παρουσιάζαμε, θα αποκαλυπτόταν η αλήθεια. 


Γιατί ο Δήμαρχος, μέσα στον πανικό του  και βλέποντας τον κίνδυνο να χαθεί το έργο, λασπολογεί το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου για πολιτικές βλέψεις , για προνόμια και για εμπόρους δύο ταχυτήτων;

Επειδή έχει μάθει να δημιουργεί εχθρούς και σαν ένας άλλος Δον Κιχώτης κυνηγά  ανεμόμυλους για να καλύψει τα λάθη του.


     Μπορεί εσείς, κύριε Τσιρογιάννη, να έχετε ξεκινήσει την προεκλογική σας εκστρατεία,  δύο χρόνια πριν τις εκλογές, αλλά εμείς δε σας επιτρέπουμε να χρησιμοποιείτε τον Εμπορικό Σύλλογο και τα μέλη του Δ.Σ. για να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη, προπαγανδίζοντας και συκοφαντώντας.

Η αναφορά σας, περί πολιτικών βλέψεων και προνομίων , είναι ανάξια σχολιασμού. Ο Σύλλογος και το ΔΣ έχουν αποδείξει στην Αρτινή κοινωνία ότι είναι πάνω από κόμματα και πολιτικές.

Να σας υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι τα μέλη του ΔΣ δε λαμβάνουν αντιμισθίες ούτε έξοδα παραστάσεων , αλλά  προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στον εμπορικό κόσμο και στους πολίτες της Άρτας .

Εσείς, λοιπόν, που νοιάζεστε για  όλους τους εμπόρους, σας ρωτάμε :

Στολίσατε, μήπως, τις γιορτές των Χριστουγέννων μόνο την Σκουφά και αντίθετα στους παράλληλους εμπορικούς δρόμους και στις πλατείες αφήσατε ένα ‘’ρομαντικό’’ σκοτάδι;

Βάλατε μεγάφωνα με μουσική και δεν ελέγξατε  αν μπήκαν τα πενήντα που πληρώσατε, αλλά τα είκοσι που τελικά μπήκαν;

Τα στολίδια και η τεχνογνωσία, αξίας 200 χιλιάδων ευρώ,  από τα Χριστουγεννιάτικα χωριά στο κάστρο τα παρέσυρε τελικά ο Άραχθος; 

Είστε μια δημοτική αρχή που διοικεί εδώ και επτά έτη. Πού πάνε τα στολίδια που αγοράζετε κάθε χρόνο;

Δεν είχατε χρήματα για στολισμό, αλλά για ημερολόγια που παρουσιάζουν τα "έργα" σας; 

Γιατί τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, είχατε κλειστές τις οδούς Βασιλέως Πύρρου και Βασιλέως Κωσταντίνου για να ρίξετε πίσσα, δημιουργώντας πρόβλημα στην αγορά και από τότε δεν ξαναβγήκε μηχάνημα;

Ο πεζόδρομος περιμένετε, μήπως, να καθαριστεί κάνοντας δεήσεις για να βρέξει δυνατά;

Να μην ξεχάσουμε, βέβαια, και τις αναθέσεις για υλικά του Δήμου σε επιχειρήσεις εκτός Δήμου . Δώσατε, πρόσφατα ανάθεση 30 χιλιάδων ευρώ, για το γάλα των υπαλλήλων του δήμου σε σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων;

    Κλείνοντας , σας προκαλούμε, κύριε Τσιρογιάννη, σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο . Αν δεν το κάνετε, θα καταλάβουμε και εμείς, αλλά και όλοι οι Αρτινοί πολίτες ότι κρύβεστε για να αποφύγετε την αλήθεια. 

    Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου θα παλέψει, μέχρι τέλους, για να υλοποιηθεί ολόκληρο το έργο που έχει εγκριθεί και θα αναμορφώσει την τοπική αγορά .



ΓΙΑ ΤΟ  ΔΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]