ΛΑΣΥ Περιφ.Ηπείρου:" Έκοψαν" την πρόσκληση της Ένωσης Γονέων για να μην δουν οι περιφερειακές παρατάξεις τα χάλια τους

 


«ΕΚΟΨΑΝ»  ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ

Στο θέμα της ανέγερσης του ΣΑΠ η Περιφέρεια Ηπείρου είναι τόσο εκτεθειμένη όσο δεν είναι με  κανένα άλλο έργο. 

Σε μια προσωπική συζήτηση με έναν εργολάβο «που ήξερε απ το Τοσίτσειο» όπως είπε μόνος του, ο Περιφερειάρχης στην επερώτηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, αποφάσισε -μόνος του- εκτός προγραμματικής σύμβασης και άγνωστο με ποια μελέτη, σύμβαση, απόφαση οικονομικής επιτροπής ή δαπάνη, ότι θα ταλαιπωρούνται ακόμα 6 μήνες παιδιά, δάσκαλοι και γονείς για να κάνει ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο που πρόκειται να μεταστεγαστεί το Ειδικό Σχολείο ΣΑΠ Ιωαννίνων 

Οι γονείς διαμαρτύρονται απολύτως δίκαια.  Η Ένωση Γονέων απέστειλε πρόσκληση στις 6 Φεβρουαρίου 2022,  στο Δήμαρχο, στον Περιφερειάρχη με αίτημα να κοινοποιηθεί και στους επικεφαλής των Δημοτικών και Περιφερειακών Παρατάξεων, για ανοιχτή σύσκεψη στον εξωτερικό χώρο του Σχολείου Αναπήρων Παιδιών, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 στις 12 το μεσημέρι «προκειμένου να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων και να μεταφέρετε στους γονείς των μαθητών του ΣΑΠ, τις απόψεις-θέσεις της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής για τα παραπάνω ζητήματα» όπως κατά λέξη αναφέρει η πρόσκληση. Πρόσκληση την οποία η  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν προώθησε στις παρατάξεις. 

Μετά από παρέμβαση-διαμαρτυρία των συμβούλων της ΛΑ.ΣΥ. στην πρόεδρο του Π.Σ., οι οποίοι ενημερώθηκαν από την Ένωση Γονέων για την Σύσκεψη, η πρόσκληση εστάλει σήμερα το πρωί στις 10.47 πμ .

Οι απολύτως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων, της Ένωσης Γονέων Ν. Ιωαννίνων, της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ αποτελούνε για την Περιφερειακή Αρχή όντως «πολύ θόρυβο για το τίποτα» τον οποίο προσπαθεί να σταματήσει με τόσο χοντροκομμένο τρόπο που δεν τόλμησε ούτε καν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών να κάνει, ο οποίος προώθησε τουλάχιστον την πρόσκληση, παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των γονέων ως «πανηγυράκι» . Το ατόπημα βαραίνει και τον Περιφερειάρχη και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κανονισμός του περιφερειακού συμβουλίου που υποχρεώνει και στην ενημέρωση των παρατάξεων για κάθε πρόσκληση-θέμα που τους αφορά, κανονισμός που με τόση ευλάβεια επικαλείται κάθε φορά η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου για ακόμα μια φορά «κόβεται και ράβεται» στα μέτρα της πλειοψηφίας.

 Η πλειοψηφία της Περιφέρειας Ηπείρου, όσο πάει και εκτίθεται χειρότερα και μάλιστα σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα που αφορά το στοίβαγμα σε καιρό πανδημίας παιδιών με αναπηρίες και δασκάλων σε 60 τετραγωνικά μέτρα. Η ΛΑ.ΣΥ. θα βρίσκεται στην σύσκεψη και θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του Σχολείου Αναπήρων Παιδιών.  

10 Φεβρουαρίου 2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]