Κοροϊδία και εμπαιγμός για άλλη μία φορά στους εργαζόμενους της Market In από το Υπουργείο Εργασίας



Το σωματείο μας καταγγέλλει το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στον ΟΜΕΔ μετά το αίτημα του σωματείου μας μαζί με τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Υπαλλήλων Εμπορικών καταστημάτων & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Εργαζομένων Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής για συμφιλιωτική διαδικασία με την εταιρεία s/m Market In. Αυτή τη φορά το Υπουργείο επικαλείται το νόμο Χατζηδάκη και πλέον παραπέμπει τις συμφιλιωτικές διαδικασίες σε έναν διοικητικό φορέα όπως είναι ο ΟΜΕΔ.

Θυμίζουμε ότι το σωματείο μας είχε στείλει αίτημα για τριήμερη συνάντηση για την ίδια υπόθεση επανειλημμένα πριν ενάμιση χρόνο. Στο  αίτημα μας αυτό  ποτέ δεν πήραμε απάντηση από το υπουργείο, απαξιώντας  να μας στείλει έστω και μία αρνητική απάντηση. Τώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας αξιοποιούν το νόμο Χατζηδάκη  και νίπτουν τας χείρας τους για άλλη μια φορά . Ουσιαστικά αυτό που δεν θέλουν είναι να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και να πάρουνε θέση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στα Market in στα Γιάννενα που δίνουν εδώ και χρόνια σκληρό αγώνα, από το 2017, για το δικαίωμα στην εργασία και στο μεροκάματο. Έχουν κερδίσει ήδη 5 δικαστικές αποφάσεις και με βάση αυτές έπρεπε ήδη η εργοδοσία της Market In να έχει δεχτεί όλους τους εργαζόμενους πίσω στην εργασία τους. Διαχρονικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, δεν ξεχνάμε ότι και η τότε κυβέρνηση του Σύριζα όχι μόνο δεν στήριξε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Market In αλλά έδωσε χέρι βοήθειας στην εργοδοσία χτυπώντας με τα ΜΑΤ τους εργαζόμενους, σέρνοντας τους στα αυτόφωρα. 

Η εργοδοσία των Market In αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση των δικαστηρίων και δεν δέχεται για δουλειά τους εργαζόμενους κρατώντας τους εδώ και χρόνια σε μία μόνιμη ομηρία. Με ευθεία άρνηση  δεν συμμορφώνεται   με τις δικαστικές αποφάσεις και κυρίως με το δίκαιο των εργαζομένων, επιδιώκει να τους κουράσει, να τους εξουθενώσει και να τους οδηγήσει σε παραίτηση από τα δικαιώματά τους.

Το σωματείο μας συνεχίζει τον αγώνα μαζί με τους συναδέλφους στα Market In και θα συνεχίσουμε μαχητικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Καλούμε την Πέμπτη 3 Μαρτίου, μέρα που έχει οριστεί συμφιλιωτική διαδικασία στον ΟΜΕΔ στην Αθήνα, σε πανελλαδική μέρα δράσης στα s/m Market In και κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου μας σε όσες πόλεις υπάρχουν καταστήματα να πάρουν αποφάσεις στήριξης και δράσης στο πλευρό των συναδέλφων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]