Εμπαιγμός στους Υπαλλήλους Δημοσίου και Δήμων για το «μπόνους παραγωγικότητας»


 Άνευ προηγουμένου είναι η κοροϊδία της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, προς τους Δημόσιους και Δημοτικούς Υπαλλήλους για το «μπόνους παραγωγικότητας».


Ως γνωστόν, το βράδυ της Τετάρτης 23ης Φεβρουαρίου η Κυβέρνηση διέρρευσε στα Μέσα Μαζικής  Ενημέρωσης (ενδεικτικά εδώ ) το περιεχόμενο διατάξεων που θα περιείχε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που θα ανέβαινε σε επίσημη δημόσια διαβούλευση «τις επόμενες ώρες».


Οι διατάξεις για τα επιπλέον χρήματα που θα έπαιρναν συγκεκριμένες κατηγορίες Υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα, συμπεριλαμβανομένων των Υπαλλήλων Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διέρρευσαν όχι απλώς υπό τη μορφή γενικόλογων περιγραφών, αλλά με τη μορφή ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίου, πλήρως νομοτεχνικά συνταγμένων.


Τα επιπλέον χρήματα θα έφθαναν το 15 % του αθροίσματος του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης, με συνολικό ύψος κάθε χρονιά τα 35 εκατομμύρια.


Υπογραμμίζουμε ότι ο AIRETOS.GR παρουσίασε το περιεχόμενο των διατάξεων, φροντίζοντας όμως με σαφήνεια να σας ενημερώσει ότι «στην επίσημη διαβούλευση δεν είχαν ακόμα αναρτηθεί».


Την επόμενη ημέρα, λοιπόν, το Νομοσχέδιο αναρτήθηκε στη δημόσια διαβούλευση από την Κυβέρνηση, αλλά χωρίς τα συγκεκριμένα άρθρα! Δεν υπάρχουν πουθενά ανάμεσα στα 51 άρθρα του Νομοσχεδίου.


 


Για τους Δημοσίους και Δημοτικούς Υπαλλήλους λίγη σημασία έχει να βρουν ποιος από την Κυβέρνηση και γιατί τα διέρρευσε στη δημοσιότητα ή ποιος και γιατί τα αφαίρεσε από το Νομοσχέδιο.


Η ουσία είναι πως η Κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζομένους, σε μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία για δήθεν επιπλέον χρήματα.


Ο Βορίδης τάζει το μπόνους διαρκώς σε αλλεπάλληλες δηλώσεις του από πέρυσι, ήδη από τις αρχές του 2021, πάντοτε γενικόλογα και χωρίς προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής.


Το κυνικότερο μάλιστα είναι ότι ειδικά τώρα εμφάνισαν και εξαφάνισαν τα άρθρα σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια, δεδομένων των δραματικών αυξήσεων στην ενέργεια και στα αγαθά, που οδηγούν σε άδειο πορτοφόλι με το μισθό τάχιστα να εξανεμίζεται.


Το πιο επικίνδυνο, επίσης, είναι ότι εμφανέστατα επιχειρούν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης, διαρρέοντας δήθεν μπόνους για συγκεκριμένες κατηγορίες Υπαλλήλων έναντι άλλων που αναιτιολόγητα αφήνουν στην απέξω (π.χ. Υπάλληλοι που εργάζονται καθημερινά σε εξωτερικούς χώρους υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες χειμώνα-καλοκαίρι, όπως στην καθαριότητα, ή Υπάλληλοι που διαρκώς εξυπηρετούν ουρές πολιτών στην 1η γραμμή), πυροδοτώντας έτσι μια αδιέξοδη διαμάχη για τα (αναγκαία) ψίχουλα του μπόνους.


Τέτοιες μεθοδεύσεις προς εργαζομένους σε τέτοιους καιρούς, είναι κρίμα για Ελληνική Κυβέρνηση.


Μένει να δούμε εάν μέχρι την τελική ψήφιση του Νομοσχεδίου θα ενδιαφερθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]