ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στο Euroferry Olympia Τί είπε εκπρόσωπος της εταιρείας-Ρυμούλκηση του πλοίου ΒΑ της Κέρκυρας

         το πλοίο ανάμεσα από  την  Κασσιόπη και τη Ρόδα 

- 12 αγνοούμενοι 
-φλέγεται για 40 σχεδόν ώρες το Euroferry Olympia
Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia προσπαθούν να διερευνήσουν οι Αρχές .Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στον Alpha ο εκπρόσωπος της  πλοιοκτήτριας  εταιρείας   η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό  που βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου .

Ο κ.Κυπριανού εξέφρασε τη θλίψη και την αγωνία του αναφερόμενος στους συγγενείς των αγνοουμένων και τόνισε πως η εταιρεία είναι στη διάθεση των ελληνικών Αρχών  στην προσπάθεια να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι .

"Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε η πυρκαγιά πρέπει να έχει ξεσπάσει από ένα φορτηγό το οποίο ήταν μέσα στο γκαράζ του πλοίου .Αυτές βέβαια είναι οι πρώτες πληροφορίες .Για να μπορέσουμε να είμαστε πιο σαφείς πρέπει μετά να γίνει μία έρευνα για να διαπιστώσουμε ακριβώς ποια ήταν η αιτία αυτού του ατυχήματος ."ανέφερε  απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα αίτια της φωτιάς.

Δεν έχουμε πληροφορίες για το που βρίσκονταν οι οδηγοί  και θα το εξακριβώσουμε προσεχώς .Εκείνο που μπορών να πω είναι πως εμείς εφαρμόζουμε εκείνο που προβλέπει ο διεθνής κανονισμός ο οποίος είναι η απαγόρευση παρουσίας επιβατών ,επιβάτης σημαίνει και φορτηγατζής μέσα στα γκαράζ .Δεν ήταν υπεράριθμοι οι επιβάτες και τα φορτηγά σε αυτό το πλοίο .Μπορώ να σας πως ότι αυτό το πλοίο  είναι οχηματαγωγό και επιβατηγό που σημαίνει ότι  μεταφέρει τόσο επιβάτες όσο και φορτηγά ,έχει μία χωρητικότητα αυτή την εποχή ,στο πλοίο είχαμε λιγότερο  από 300 επιβάτες και το πλοίο έχει υπερδιπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τον αριθμό των επιβατών τους οποίους μετέφερε .Σε ότι αφορά τα φορτηγά ήταν σχεδόν πλήρες ,είχε ακόμη λίγο χώρο για να υποδεχθεί και άλλα φορτηγά .Δεν θεωρώ ότι υπήρξε κανένα θέμα   υπεράριθμου αριθμού επιβατών "ανέφερε ο κ.Κυπριανού .



Η απογευματινή ενημέρωση από το Λιμενικό 


Σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA”, σημαίας Ιταλίας, στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ερεικούσας, γνωρίζεται ότι η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή, προς τυχόν εντοπισμό των δώδεκα (12) αγνοουμένων.


Συνολικά εξακολουθούν να επιχειρούν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πυροσβεστικό πλωτό Π.Υ. και πέντε (05) Ρ/Κ. Επιπλέον έχει εκκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης του πλοίου σε ασφαλές αγκυροβόλιο βορειοανατολικά ν. Κέρκυρας.


Κατόπιν προφορικής εντολής Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και οι δυο (02) Ύπαρχοι του πλοίου, από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας και οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα, όπου αφού παρείχαν εξηγήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.


Τέλος, κάθε εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται με νεότερες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]