Με ένα «γεμάτο» διήμερο στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αρταίων-Ποιους συνάντησε ,τί συζήτησε

 



Με ένα «γεμάτο» διήμερο στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αρταίων

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 


Στην Αθήνα βρέθηκε τη περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν την περιοχή της Άρτας. Αρχικά ο κ. Τσιρογιάννης επισκέφτηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οπού  και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Αρταίων, όσο και οι ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω επικείμενων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Η συνάντηση επικεντρώθηκε γύρω από ζητήματα του νέου ΕΣΠΑ, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης της περιοχής μας.



Με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

Το πλαίσιο χρηματοδότησης έργων που αφορούν την Άρτα και το νέο ΕΣΠΑ, ήταν το επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος, κατά την επίσκεψή του, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την πορεία των έργων που υλοποιούνται στο Δήμο και τα όποια αντλούν χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Ενώ ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε από την πλευρά του τον Δήμαρχο, για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που ανοίγονται με τη νέα προγραμματική περίοδο.



Με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος

Στην συνέχεια των επισκέψεων ο Δήμαρχος, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη. Αντικείμενο της συνάντησης ένα από τα μεγάλα έργα της Άρτας, αυτό του ανοικτού Εμπορικού Κέντρου «OPΕN MALL», η επικείμενη χρηματοδότηση του και από το Ταμείο Ανάκαμψης και  τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, όπου ο Δήμος Αρταίων έχει ήδη υποβάλει αίτημα εκδήλωσης για όλες τις Δημοτικές Ενότητες (έχει ήδη ενταχθεί  η ΔΕ Αμβρακικού ),ενώ σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Υπουργείου, σε επόμενη φάση θα ενταχθούν οι πολεοδομικές μελέτες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.


Με τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές « ΚτυΠ, πρώην ΟΣΚ

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και στελέχη της εταιρείας (ΚτυΠ, πρώην ΟΣΚ).  Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα σχολικών υποδομών, όπως η σύνταξη των μελετών για το νέο Μουσικό Σχολείο, η ανέγερση νηπιαγωγείων, η μελέτη και κατασκευή όλου του τοιχίου της αυλής του 9ου Δημοτικού Σχολείου και η προμήθεια εξοπλισμού για όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]