ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ορίζοντες Ηπείρου:ΑΕΙ Πρέβεζας - Η αλήθεια με στοιχεία

 


ΑΕΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Η αλήθεια αποτυπώνεται με στοιχεία:

Το 60% του ερευνητικού έργου που διεξάγει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι συγχρηματοδοτούμενο με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το 80% του εργαστηριακού εξοπλισμού του Πανεπιστημίου διενεργείται με πόρους  της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το 100% των επισκευών ανακαινίσεων κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου χρηματοδοτούνται είτε απευθείας από τον προϋπολογισμό είτε από το ΠΕΠ Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης,  ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Πρεβέζης της παράταξης Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου, εξελέγησαν με τη στήριξη που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση.

Ο Πρύτανης και ο πρόεδρος της σχολής μήνες πριν προσπαθούσαν να επιστήσουν την προσοχή για τα ελλείμματα χρηματοδότησης. 

Οι Ορίζοντες Ηπείρου το Σεπτέμβριο του 2021 παρουσίασαν τη διάσταση του προβλήματος και πρότειναν να ζητηθεί έκτακτη παρουσίαση του Περιφερειάρχη στη Σύγκλητο για να παραμείνει το τμήμα στην Πρέβεζα. 

Ο Περιφερειάρχης όπως και ο Αντιπερειφερειάρχης  αρνήθηκαν να στηρίξουν τα αιτήματα και να παραστούν εν όψει της Συγκλήτου. 

Η  Υπουργός Παιδείας, ουδέποτε δέχτηκε ενόχληση από την Περιφερειακή Αρχή για το συγκεκριμένο ζήτημα.  

Οπότε, τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής :

Πρώτον, όταν γίνεται λόγος για «αίτια πολέμου», ας αναρωτηθούμε;;;

Δεύτερον, γιατί δεν παρευρεθήκατε στη Σύγκλητο προκειμένου να παρουσιάσετε τη σημαντικότητα της δέσμευσής σας για να σταθεί το τμήμα ;

Τρίτον, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, όταν εξαρτάται τόσο στενά η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου από τους πόρους της Περιφέρειας, πώς είναι δυνατόν να αυτοαποκαλείστε αναρμόδιοι;

Θα περίμενε κανείς, ότι, είτε από αίσθημα ευθύνης, είτε από ενσυναίσθηση, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Πρέβεζας να παραιτηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]