ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου για τη λεωφόρο Νιάρχου και το αγρόκτημα Κατσικά


Σε ζητήματα που αφορούν τους δύο οδικούς άξονες που κατασκευάζονται στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Συγκεκριμένα για τη λεωφόρο Νιάρχου, που υλοποιείται από την Περιφέρεια,  είπε ότι το έργο υλοποιείται με γρήγορο ρυθμό, ενώ παράλληλα εξετάζονται και διάφορα ζητήματα ή και αιτήματα που τίθενται. Σήμερα, πρόσθεσε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» με αντικείμενο την εξέταση του αιτήματος για κατάργηση του ανισόπεδου κόμβου στη συμβολή της Νιάρχου με την Περιφερειακή οδό. Όπως προέκυψε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αλλαγής της μελέτης, καθώς ο σκοπός της κατασκευής του συγκριμένου ανισόπεδου κόμβου είναι η ανεμπόδιστη κυκλοφορία των οχημάτων προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  και το Πανεπιστήμιο. 

Όσον αφορά τη λεωφόρο Γεννηματά, έργο που υλοποιείται από το Δήμο Ιωαννιτών με χρηματοδότηση επίσης από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», είπε ότι ένα τμήμα της διέρχεται από το αγρόκτημα Κατσικά, αλλά και από το οικόπεδο που εξετάζεται η τοποθέτηση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας, που έχουν  παραχωρηθεί στην Περιφέρεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Προβλέπεται μάλιστα και η κατασκευή κυκλικού κόμβου για τον οποίον έχουν γίνει οι απαιτούμενες γεωλογικές μελέτες. Ειδικά για το οικόπεδο ο  Περιφερειάρχης ανέφερε  ότι η συγκεκριμένη έκταση είναι διακριτή από το υπόλοιπο Αγρόκτημα Κατσικά, ανήκει στα όρια της Τ.Κ. Ανατολής, είναι χαρακτηρισμένο για τουρισμό- αθλητισμό, δίπλα του υπάρχουν και κατοικίες, ενώ το μόνο που θα απαιτηθεί για την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού είναι η καθ΄ ύψος υπέρβαση, κάτι που ισχύει για οποιοδήποτε   σημείο του λεκανοπεδίου θα τοποθετούνταν. 

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι στο Αγρόκτημα του Κατσικά σχεδιάζεται η λειτουργία Αγοράς Παραγωγών, είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης, ενώ στόχος είναι να μετατραπεί σε έναν επισκέψιμο χώρο καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια – πέραν των άλλων ενεργειών της – έχει αναλάβει τον καθαρισμό, συντήρηση των μονοπατιών και γενικά τον ευπρεπισμό του χώρου  για την πρόληψη και τυχόν πυρκαγιών, έργο που της είχε ανατεθεί πριν ακόμη της διατεθεί η έκταση εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]