ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πανικός στο χώρο των φροντιστηρίων! Απειλούν με μηνύσεις την ΟΙΕΛΕ οι φροντιστηριάρχες για τις καταγγελίες σχετικά με την παραβίαση της διήμερης αναστολής μαθημάτων!


Πανικός στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Τόσο για την κινητοποίηση της Ομοσπονδίας μας που πλέον παίρνει στα χέρια της την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης ασυδοσίας στο χώρο αλλά και επειδή για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι εκπαιδευτικοί, αγανακτισμένοι από τη διαρκή και άγρια εκμετάλλευσή τους, άρχισαν μαζικά να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να καταγγέλλουν τις παρανομίες. 


Ο πανικός ορισμένων ιδιοκτητών τις τελευταίες ημέρες έχει εκφραστεί με διάφορους τρόπους, από επιστολές σε αρμόδιους φορείς μέχρι επισκέψεις δικηγόρων στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ. Πλέον, όμως, έχουμε κλιμάκωση του πανικού. Με χθεσινή της επιστολή ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών των νοτίων προαστείων απειλεί ευθέως την ΟΙΕΛΕ με μηνυτήρια αναφορά, επειδή χρησιμοποιούμε τον όρο «επιτήδειοι» για τους φροντιστηριάρχες που παραβίασαν ευθέως τη διήμερη γενική αργία και πραγματοποίησαν μαθήματα με τηλεκπαίδευση! Μάλιστα, αναφέρει πως την εντολή της παραβίασης των αποφάσεων της κυβέρνησης έδωσε η αρμόδια Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, την οποία καλούμε να διαψεύσει άμεσα την ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών.


Πληροφορούμε τη συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια ότι εμείς εμμένουμε στο χαρακτηρισμό «επιτήδειοι». Διότι τι άλλο παρά «επιτήδειος χειρισμός» είναι η μετάφραση της, χωρίς εξαιρέσεις, υποχρεωτικής αναστολής κάθε δραστηριότητας  όπως διατυπώνεται ξεκάθαρα στις δύο αποφάσεις του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας των ημερών εκείνων (Αποφ. 14911/22 και 14914/22 ΦΕΚ 187Β/24.1.2022 και 189Β΄/25.1.2022), σε δυνατότητα παροχής τηλεργασίας! Και προκαλούμε τόσο τη συγκεκριμένη όσο και οποιονδήποτε άλλο ιδιοκτήτη να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους και να προχωρήσουν σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον μας για να διατυπώσουν τις ερμηνείες τους και ενώπιον της δικαιοσύνης. 


Επιπλέον, απευθύνουμε στη συγκεκριμένη τα ακόλουθα ερωτήματα και ζητούμε να απαντήσει συγκεκριμένα:


1. Παραβίασε, ναι ή όχι, τις δύο αποφάσεις του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  που μιλούσαν ξεκάθαρα για αναστολή λειτουργίας, δηλαδή για την παύση λειτουργίας οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας;

2. Έκανε χρήση της απαλλαγής από τις ασφαλιστικές εισφορές που χορήγησε η πολιτεία για τις δύο ημέρες της γενικής αργίας (απαλλαγή η οποία αφορούσε τους εργαζομένους που εμποδίστηκαν να εργαστούν, λόγω της κακοκαιρίας), ναι ή όχι;

3. Υπάρχει δηλωμένη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, όπως προβλέπεται στο άρθρ. 67 του Ν. 4808/2021 για την τηλεργασία, τροποποίηση των ατομικών συμβάσεων των εκπαιδευτικών, για τις ημέρες εκείνες; Έχει δηλωθεί στο ίδιο σύστημα ο χρόνος εργασίας τις ημέρες εκείνες;

4. Έχει ληφθεί κάποιου είδους έγγραφη ειδική άδεια (όχι προφορικά, όπως υπονόησε με ανακοίνωσή του το Κέντρο Ξένων Γλωσσών) για λειτουργία της επιχείρησης τις δύο ημέρες αναστολής λειτουργίας; Θυμίζουμε ότι οι επιχειρήσεις φροντιστηρίων δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές που, δυνάμει του άρθρ. 63 Ν. 4808/2021, μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και σε ημέρες αργίας είτε επιτρεπτά εξαρχής είτε κατόπιν αδείας της Επιθεώρησης Εργασίας.

Τέλος να ενημερώσουμε την εν λόγω, όπως και κάθε άλλον ιδιοκτήτη, επειδή προφανώς δεν μας ξέρουν, ότι η ΟΙΕΛΕ διαχρονικά τα έχει βάλει με πολύ ισχυρούς αντιπάλους, πολιτικούς και επιχειρηματικούς. Δεν μας φοβίζουν, δεν τρομοκρατούμαστε με απειλές και διώξεις, δεν θα μας φιμώσει κανείς! Αντιλαμβανόμαστε ότι σε κάποιους, έχοντας επαναπαυθεί τόσα χρόνια με την ανυπαρξία κρατικού ελέγχου και τον τρόμο των εκπαιδευτικών, δεν αρέσει ότι επιχειρείται εκ μέρους μας να μπει μια τάξη στο χάος. Θα πρέπει να συνηθίσουν ότι από εδώ και στο εξής η ΟΙΕΛΕ και οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν τη μάχη για την τήρηση της νομιμότητας, για τη διασφάλιση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.





ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]