ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μικρή υποχώρηση των δεικτών των θανάτων από κορονοϊό- Στο 0,43% η θνησιμότητα στην Ήπειρο


Ελαφρά κάμψη παρουσιάζουν σύμφωνα με τους ειδικούς, οι θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο διάστημα ωστόσο ο αριθμός τους παραμένει υψηλός. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ για όλο τον μήνα Ιανουάριο συνολικά 2.749 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε αρκετά για το διάστημα από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου, φτάνοντας τους 3.028 θανάτους.

Εν τω μεταξύ, το γεωγραφικό διαμέρισμα με την υψηλότερη θνησιμότητα είναι η Κεντρική Ελλάδα, με 158 θανάτους και ποσοστό που συγκρίνοντάς το με τον αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή,  διαμορφώνεται στο 0,71% με δεύτερη την Κεντρική Μακεδονία. Στον “αντίποδα” τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων καταγράφονται στο Νότιο Αιγαίο (0,14%), στο Βόρειο Αιγαίο (0,28%), στα Επτάνησα (0,22%), στην Κρήτη (0,28%) και την Αν. Μακεδονία & Θράκη (0,34%). Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,στην Περιφέρεια Ηπείρου οι θάνατοι αγγίζουν το 0,42% οριακά χαμηλότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο του 0,43%.

Παρ’ όλα αυτά οι θάνατοι ανά νομό δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα. Κι αυτό καθώς οι θάνατοι καταγράφονται στα νοσοκομεία των περιοχών που νοσηλεύονταν οι ασθενείς και όχι στον τόπο καταγωγής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]