Ο κ. Καχριμάνης και οι Ειδοί του Μαρτίου


Απάντηση των κατοίκων της Νιάρχου στη  σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπειρου

 -  Ο κ. Καχριμάνης και οι Ειδοί του Μαρτίου


-  Οι κατά τον κ. Καχριμάνη «απαιτήσεις των ιδιοκτητών» συνίστανται στην μετατροπή του εκτρωματικού, εκτός κλίμακας της πόλης, Ανισόπεδου Κόμβου σε ισόπεδο κυκλικό.



Σε σχέση με την σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου για την οδό Νιάρχου σημειώνονται τα κάτωθι :


- Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση σε εξώδικο ιδιοκτητών - επιχειρηματιών παρά την οδό Νιάρχου που επιδόθηκε σήμερα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π  Περιφέρειας Ηπείρου, και με το οποίο εξώδικο τίθενται ζητήματα και παράμετροι  που επιβάλλουν την μετατροπή του ανισόπεδου κόμβου στην διασταύρωση της Νιάρχου με την Περιφερειακή  σε ισόπεδο κυκλικό, κάτι που η Περιφέρεια στην ανακοίνωσή της αποφεύγει επιμελώς να αναφέρει, χαρακτηρίζοντας, «βολικά» για αυτήν, το μέγα αυτό ζήτημα για όλη την πόλη, σαν  «απαιτήσεις ιδιοκτητών». 

Ταυτόχρονα με το εξώδικο αυτό επισημάνθηκαν και πιθανοί  κίνδυνοι απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ από την επιμονή σε κάτι τόσο πρόδηλα αχρείαστο, όπως ο ανισόπεδος κόμβος, όταν όλα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. 


- Για πολλές από αυτές τις δήθεν «απαιτήσεις» των ιδιοκτητών, η Περιφέρεια Ηπείρου, αναγνωρίζοντας τες πλέον (ύστερα από 5 χρόνια) ως εύλογες, δίκαιες  και λειτουργικές, έσπευσε πρόσφατα (και ορθώς) να δρομολογήσει αλλαγές τις οποίες γνωστοποίησε ευρύτατα όπως η  επέκταση του ορίου ταχύτητας των 50χιλ/ώρα (που προβλεπόταν από την μελέτη μόνο για τα πρώτα 500μ. της Νιάρχου) σε όλο το μήκος  της εντός σχεδίου περιοχής, ήτοι μέχρι τα 800μ.,  καταργώντας τις μπάρες (όπως και την εξόχως δυσλειτουργική και αντιαισθητική πεζογέφυρα), και προνοώντας για ισόπεδες διαβάσεις πεζών, μεταξύ των δύο πλευρών της οδού.

Στο ίδιο πνεύμα δρομολογεί και νέα λύση εξόδου (και ορθώς) προς την πόλη των κατοίκων-επισκεπτών- εργαζομένων των Σεισμοπλήκτων και του Κάτω Νεοχωρόπουλου, λιγότερο αδόκιμη από εκείνη που προβλέπεται στην μελέτη, δηλαδή με αναστροφή στον ισόπεδο κόμβο στο ύψος των πρώην «Ρωσοπόντιων» και συνακόλουθα με περιπορείες 3 χιλιομέτρων  

 

- Οι  προβαλλόμενες, για μια ακόμα φορά,   στο Δελτίο Τύπου έωλες και αίολες αναφορές στο ΣτΕ, το Υπουργείο, και την Ειδική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου παρέλκουν οποιουδήποτε σχολιασμού.


- Τέλος κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στον κ. Καχριμάνη τις Ειδούς του Μαρτίου (μέρες που έρχονται) και το τέλος του Ιουλίου Καίσαρα που αγνόησε τον Αρτεμίδωρο έμπλεος έπαρσης και αλαζονείας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]