ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πανυγειονομική απεργία και στα Ιωάννινα

 


Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους ενάντια στο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» που προωθείται και το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από τη γενίκευση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, λουκέτα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων με κριτήριο τη «χιλιομετρική απόσταση», ακόμα πιο φθηνό και «ευέλικτο» προσωπικό.

Πανυγειονομική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους. 


Στη συγκέντρωση συμμετείχε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ) οι σύλλογοι εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Χατζηκώστα, η επιτροπή αγώνα συμβασιούχων ΠΓΝΙ. 



Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο φοιτητικός σύλλογος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Εργατικό Κέντρο της πόλης.


Αιτήματα των απεργών ήταν η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, η επιστροφή στην εργασία όλων των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.


Στα πλαίσια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από όλους τους φορείς των υγειονομικών με έντονη την αντιπαράθεση για τις κυβερνητικές ευθύνες τη διαχείριση της πανδημίας και τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, με συνδικαλιστές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν λόγο για λάθη και αστοχίες.


Συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανέδειξαν τις βαθύτερες στοχεύσεις της κυβερνητικής πολιτικής που υπηρετείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις για τη μετατροπή των δημόσιου συστήματος υγείας σε μία ανώνυμη εταιρεία με ασθενείς πελάτες και το κράτος να μειώνει την κρατική χρηματοδότηση.



902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]