Το ΚΙΝΑΛ Άρτας για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα


 Με την αγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας βουλευτή, υφυπουργού και Υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσοβόλα, κλείνει μία σελίδα της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένειά του.


Τίμησε τη Δικηγορία, την Πολιτική και την καταγωγή του από τους Μελισσουργούς και την Άρτα.

Ηθικός, αγωνιστής, δημοκράτης, έντιμος, αγαπήθηκε όσο λίγοι πολιτικοί από τον Ελληνικό λαό.

Γεννήθηκε το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας, γιος του Κώστα Τσοβόλα και της Δήμητρας Καραδήμα. Τελείωσε το Λύκειο Αρρένων στην Άρτα και τη Νομική στη Θεσσαλονίκη.

Άσκησε τη δικηγορία αρχικά στην Άρτα, στο πλευρό του Νάκου Μαστρογιάννη, Μελισσουργιώτη δικηγόρου και Εαμικού αντιστασιακού.

Παντρεύτηκε την Κατερίνα Γιώτη από τους Μελισσουργούς και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κώστα, γιατρό καρδιολόγο και τη Λυδία, δικηγόρο.

Το 1974 με άλλους 20 περίπου, στο Ξενία της πόλης μας, ιδρύουν το ΠΑΣΟΚ στην Άρτα. Το 1977, 1981 και 1985 εκλέγεται βουλευτής Άρτας και το 1989 πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη Β' Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Από το 1982 έως και 1989 διετέλεσε διαδοχικά Υφυπουργός, Αναπληρωτής και Υπουργός Οικονομικών.

Η παρουσία του δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο είναι κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Το δικαστήριο του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ο λαός όμως τον δικαίωσε και επανεκλέχθηκε σε επαναληπτικές εκλογές στη Β Αθηνών.

Το 1995 διαφώνησε με την οικονομική πολιτική και ίδρυσε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα ( ΔΗ.Κ.ΚΙ. ) και το 1996 εισήλθε στη Βουλή με ποσοστό σχεδόν 5%. Το 2000 το ΔΗΚΚΙ έμεινε εκτός Βουλής και ο Δημήτρης Τσοβόλας αποχώρησε από την πολιτική επιστρέφοντας στα κρατικά ταμεία την επιχορήγηση του ΔΗΚΚΙ. Έκτοτε ασχολήθηκε με τη δικηγορία.


Τον αποκάλεσαν "ο γιος του αγωγιάτη" για να τον υποτιμήσουν, μέσω του Στέλιου Κούλογλου και τις σελίδες του κυριακάτικου βήματος. Τους απάντησε ότι είναι τίτλος τιμής για αυτόν. 

Δεν δημοσιοποίησε τότε και δεν εκμεταλλεύτηκε πολιτικά το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν στέλεχος του ΕΑΜ, αντιστασιακός και επέζησε της κόλασης του Νταχάου. 

" Τιμή και δόξα στο γιο του αγωγιάτη ", ήταν το σύνθημα που βγήκε αυθόρμητα από τα χείλη του λαού. Πολιτικά ο Δημήτρης Τσοβόλας θα είναι πάντα παρών και για μας, φάρος Αγώνων κ Ηθικής.


Ο γραμματέας της ΝΕ Κινήματος Αλλαγής Άρτας


Αλέξανδρος Σερέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]