Τα χωριά του Πωγωνίου: Ανόθευτα, αυθεντικά, μοναδικά!


 Τα χωριά του Πωγωνίου είναι οι ακρίτες της Ηπείρου στα σύνορα με την Αλβανία. Γειτονεύουν με τα όμορφα ζαγοροχώρια αλλά έχουν δικό τους ύφος και δικούς τους ρυθμούς. Ο μαζικός τουρισμός δεν έχει ακόμα φτάσει εδώ και έχει αφήσει το τοπίο πιο αγνό και τους ντόπιους πιο φιλόξενους.

Αν σας αρέσουν οι πιο χαλαροί ρυθμοί και η απομόνωση τότε βάλτε πλώρη για το Πωγώνι και δεν θα χάσετε. Θα περάσετε από παραδοσιακούς οικισμούς με πέτρινα διώροφα σπίτια με τετράρριχτες στέγες, χαμηλά αγροτόσπιτα, αρχοντικά, μοναδικής ομορφιάς εκκλησίες, δημόσια κτίρια χτισμένα από μερακλήδες Hπειρώτες, πέτρινα παμπάλαια γεφύρια αλλά και από πανέμορφη φύση. Βελανιδιές, πλατάνια, καστανιές, ρέματα και ποτάμια ·εδώ η φύση δεν τσιγκουνεύτηκε. Αν βρεθείτε στο Πωγώνι το καλοκαίρι φροντίστε να πάτε σε ένα από τα πανηγύρια του, θα απολαύσετε την παραδοσιακή πλευρά της Ηπείρου στα καλύτερά της.


Ο δήμος Πωγωνίου μετρά πάνω από 50 χωριά, άλλα πιο γραφικά, άλλα κάπως πιο συμβατικά. Το καθένα ωστόσο έχει τη δική του ιστορία και γοητεία. Επιλέξαμε αυτά που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Δείτε το αφιέρωμα του ταξιδιωτικού portal travel.gr πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]