Αθλητικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων:«Οι οπαδικοί στρατοί, δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό που θέλουμε»

 


Την αντίθεσή τους στην ύπαρξη και δράση των οπαδικών στρατών, της βίας στον αθλητισμό εξέφρασαν οι παίκτες της Α.Ε. Κρανούλας και του Ε.Α.Σ. Μαχητή Ιωαννίνων, με αφορμή την αποτρόπαια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.


Οι παίκτες των δύο ομάδων σήκωσαν χθες πανό με αυτό το μήνυμα, πριν ξεκινήσει ο μεταξύ τους ποδοσφαιρικός αγώνας, στο πλαίσια της Γ' ερασιτεχνικής κατηγορίας των Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως οι οπαδικοί στρατοί «δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό που θέλουμε».


Στις κερκίδες του γηπέδου πέρα από τους φιλάθλους της Α.Ε. Κρανούλας που φιλοξένησε τον αγώνα, βρέθηκαν και οι φίλαθλοι του Ε.Α.Σ. Μαχητή Ιωαννίνων ανάμεσα τους μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.


Ο υγιής αθλητισμός είναι εδώ

Στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ακούστηκαν συνθήματα στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη όπως «Κανένας φόβος, καμία ανοχή, το αίμα του Άλκη δεν θα ξεχαστεί», «Τάγματα εφόδου οπαδικοί στρατοί, σήμερα ο Άλκης, αύριο εσύ» και «Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, μπες  μες στο αγώνα γίνε Μαχητής».


Με κοινές δηλώσεις οι πρόεδροι των δύο ομάδων, στο τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα, καταδίκασαν την βία στα γήπεδα. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βλάχος, πρόεδρος του Ε.Α.Σ. Μαχητής Ιωαννίνων τόνισε «δεν είναι αυτός ο αθλητισμός, η βία, οι οπαδικοί στρατοί, αλλά είναι κάτι πιο υγιές που συμβαίνει εδώ στα ερασιτεχνικά γήπεδα, γήπεδα που δεν τα στηρίζουν». Ενώ όσον αφορά τις διαχρονικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων στο ποδόσφαιρο σχολίασε ότι «σκοπός τους είναι να πηγαίνουν τα χρήματα στις μεγάλες ομάδες» και συμπλήρωσε ότι «οι οπαδικοί στρατοί αξιοποιούνται από διοικήσεις, από επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν είναι μέρος του αθλητισμού που εμείς θέλουμε, εμείς αγαπάμε».


Ο Στράτος Παντούλης πρόεδρος του Α.Ε. Κρανούλα με την σειρά του δήλωσε πως «στηρίζουμε την πρωτοβουλία των παιδιών του Μαχητή να σηκώσουμε αυτό το πανό. Καμία βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό, ο αθλητισμός είναι γιορτή».

Οι οπαδικοί στρατοί εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Με δελτίο τύπου ο ΕΑΣ Μαχητής Ιωαννίνων τονίζει: «καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί ένα γεγονός που αντικατοπτρίζει γλαφυρά το βάθος της σαπίλας και την κατρακύλα του επαγγελματικού αθλητισμού, όπως επίσης τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και το κράτος που θέλουν τον αθλητισμό να αποτελεί εμπόρευμα.


Η αγάπη που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων για τον αθλητισμό και τις ομάδες, δεν έχει καμία σχέση με τους οργανωμένους οπαδικούς στρατούς που δρουν εξυπηρετώντας τα πιο σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα. Το ξεσκέπασμα και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων (φυσικών και ηθικών) είναι το ελάχιστο και αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]