Σπήλιος Λιβανός: Γιατί τον καρατόμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Γεωργαντάς

 


Ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς θα είναι με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη θέση του παραιτηθέντος Σπήλιου Λιβανού.


Η ορκωμοσία του νέου υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο στις 13:30.

Γιατί  καρατόμησε τον κ.Λιβανό ο Πρωθυπουργός

Όπως γράφει το ethnos.gr ,όλα συνέβησαν στις 2 Φεβρουαρίου όταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τον ποίο συνόδευε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος ταξίδεψε μέχρι την Σπάρτη προκειμένου τις ζημιές που έγιναν πρόσφατα στα κηπευτικά και στα εσπεριδοειδή απ’ τον παγετό.


Ως είθισται σε τέτοιους είδους επισκέψεις ο κ. Λιβανός βρέθηκε σε σύσκεψη στην οποία παρόντας ήταν και ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας με την συζήτηση να φτάνει στις μεγάλες πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής.


«Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε - Έτσι πήραμε τις εκλογές»

Ο κ. Δούκας αναφερόμενος στην τότε «διαχείριση» της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι τις επόμενες εκλογές του 2007 της κέρδισε η γαλάζια παράταξη επειδή στελέχη της είχαν κατέβει με τσάντες χρήματα και αποζημίωναν τους πληγέντες!΄

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε», υποστηρίζει ο Πέτρος Δούκας ο οποίος ήταν υφυπουργός Οικονομίας το 2007 και προηγουμένως κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών.


Μάλιστα, ο ίδιος δεν έμεινε εκεί αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα: «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Ο Σπήλιος Λιβανός, αντί από την πλευρά του είτε να διαψεύσει τον κ. Δούκα ή έστω να απαντήσει συνηγόρησε σε όλα όσα έλεγε ο νυν δήμαρχος Σπάρτης χαρακτηρίζοντας μάλιστα «εποποιία» αυτό που κατάφερε τότε η γαλάζια παράταξη.


«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα», είπε με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε γέλια.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα γεγονότα στο δημαρχείο της Σπάρτης, έσπευσε να… προλάβει τις αντιδράσεις, δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στον κ. Λιβανό!

 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]