ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Παράσταση διαμαρτυρίας για τη δίκη των μαθητών του Λυκείου Ανατολής -Αθωωτική η απόφαση του δικαστηρίου

 


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/2/2022 παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Στη συγκέντρωση εκφράστηκε η  αμέριστη αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές του Λυκείου Ανατολής που σύρθηκαν στα δικαστήρια  μετά από μήνυση της διευθύντριας του σχολείου, γιατί συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις στο σχολείο τους το 2020.  Το παρόν τους έδωσαν και μαθητές σχολείων της πόλης οι οποίοι απαίτησαν να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητικών αγώνων. 

Εκ μέρους της Ένωσης Γονέων ο Πρόεδρος Τάσος Τόκας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι  «στο πρόσωπο των μαθητών δικάζεται ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο.  Αυτός είναι που ενοχλεί όλους τους  αυτόκλητους διώκτες των μαθητών. Τα γεγονότα αυτά δεν είναι ούτε μεμονωμένα ούτε αφορούν μόνο το συγκεκριμένο Λύκειο. Εντάσσονται σε μια συνολική προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους, σε μια περίοδο που οξύνεται από την κυβέρνηση η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα. Ο αυταρχισμός και οι διώξεις των μαθητών επιχειρείται να  λειτουργήσουν  ως «παράδειγμα» ώστε να τρομοκρατηθεί το  σύνολο των μαθητών,  για  να μην παλεύουν ενάντια στις πολιτικές  που συνθλίβουν τα μορφωτικά τους δικαιώματα, να σκύβουν απογοητευμένοι και φοβισμένοι το κεφάλι τους μπροστά στην αδικία και τους φραγμούς στη μόρφωση. 

Είναι λυπηρό, ένα σχολείο να λύνει τα όποια προβλήματα προκύπτουν μέσα σ’ αυτό, στα Δικαστήρια. Η σχολική κοινότητα μπορεί με συζήτηση, κατανόηση   και συνεννόηση όλων των μελών της να ξεπερνάει δυσκολίες και κρίσεις. Η όποια προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων - ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κάποιος με μια  μορφή αγώνα των μαθητών  - είναι καταδικαστέα και αποτελεί παραδοχή της αποτυχίας του διαπαιδαγωγητικού ρόλου του Σχολείου». 

Τέλος τόνισε ότι «Η καλύτερη απάντηση στις επιθέσεις και τον αυταρχισμό προς το μαθητικό κίνημα αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών εκπαιδευτικών ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν  τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη ζωή».

Αργά το μεσημέρι, το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τους τέσσερις μαθητές του Λυκείου Ανατολής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]