LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία σε δύο ημέρες


 Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία μέσα σε δύο ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στο γαλλικό κανάλι franceinfo ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι, σημειώνοντας ότι οι Ουκρανοί πολίτες κατευθύνεται κυρίως προς την Πολωνία και τη Μολδαβία.


Όπως εξήγησε υπάρχει εντός Ουκρανίας μια τεράστια μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ουκρανών πολιτών από τις μεγάλες πόλεις που είναι μαζική με στόχο να φύγουν από την χώρα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια προσφυγική κρίση,  που είναι ήδη παρούσα και εκτίμησε ότι «αυτή η κρίση μπορεί να διαρκέσει πολύ».


Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα, η μετακίνηση ουκρανών προσφύγων να μην γίνει ανυπέρβλητη και κολοσσιαία», ευχαρίστησε τις χώρες που κράτησαν τα σύνορα τους ανοιχτά, ιδίως την Πολωνία που έχει ήδη υποδεχτεί 30.000 Ουκρανούς και τη Μολδαβία που έχει ήδη υποδεχθεί 20.000.


Ωστόσο όπως εκτίμησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, η μεγάλη ανθρωπιστική κρίση θα αναπτυχθεί εντός της Ουκρανίας, γιατί πολλοί Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να βγουν εκτός χώρας και πολλοί δεν θα μπορέσουν». Ο ίδιος θεωρεί, δεδομένο ότι εργάζεται για περισσότερα από 30 χρόνια στον προσφυγικό, ότι «όταν οι πόλεις χτυπιούνται από πόλεμο, αυτό είναι πάντα καταστροφικό».


Σε ετοιμότητα και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άσυλου


Εν τω μεταξύ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο που συντάσσεται με την παγκόσμια κοινότητα καταδικάζοντας την απρόκλητη ένοπλη εισβολή στην Ουκρανία. Τονίζει ότι «τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση σε ένα διεθνές σύστημα όπου τα έθνη αναμένεται να διευθετήσουν τις διαφορές με διπλωματικά μέσα, στο πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού των ανθρώπινων ζωών και της εθνικής κυριαρχίας. Η ένοπλη σύγκρουση οδηγεί μόνο σε ανθρώπινο πόνο και τραγική απώλεια ζωών.


Ο ευρωπαϊκός οργανισμός Ασύλου υπογραμμίζει, οτι συνεργάζεται πολύ στενά τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άλλους οργανισμούς της ΕΕ, καθώς και με κράτη μέλη, προκειμένου να είναι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε σενάριο, όπου η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξαφνική αύξηση των ατόμων αναζητώντας διεθνή προστασία στην ΕΕ. Δηλώνει πως είναι στη διάθεση των κρατών μελών που ενδέχεται να επηρεαστούν, προκειμένου να υποστηρίξει την υποδοχή, την εγγραφή και την επεξεργασία των αιτούντων άσυλο στην ΕΕ.

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]