Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκινά σήμερα η δίκη του – Αντιμέτωπος για πρώτη φορά με τα θύματά του ο ηθοποιός


Μία από τις σημαντικότερες δίκες αυτού του δικαστικού έτους είναι προγραμματισμένη να αρχίσει σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Στις 9 ακριβώς σήμερα το πρωί, η πρόεδρος της έδρας, Παναγιώτα Γιούπη, θα εκφωνήσει την υπόθεση του πινακίου με αριθμό 1 με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.


Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αναμένεται να δώσει το παρών στη δικαστική αίθουσα καθώς χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε από τις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείται εδώ και 12 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να παρίσταται στη δίκη του.


Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε σε ειδικό κελί των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται μόνος τους για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα κατά την παραμονή του στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Αντιμέτωπος με τα θύματά του

Σήμερα το πρωί για πρώτη φορά μετά από δώδεκα μήνες ο Δημήτρης Λιγνάδης πρόκειται να βρεθεί τετ-α-τετ με τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν για σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα τα οποία επισείουν βαριές ποινές κάθειρξης.


Παρόντες στη δικαστική αίθουσα αναμένεται να είναι και οι τέσσερις άνδρες που έχουν καταγγείλει το Δημήτρη Λιγνάδη πως τους βίασε, οι τρεις εξ αυτών την περίοδο που ήταν ακόμα ανήλικοι. Συνολικά οι μάρτυρες που έχουν κληθεί από τις δικαστικές αρχές να καταθέσουν στη δίκη είναι 21.


Το αίτημα Κούγια

Εκτός απροόπτου πάντως η ακροαματική διαδικασία δεν θα αρχίσει σήμερα καθώς ο δικηγόρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, αναμένεται να ζητήσει τη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας που έχει αυτό το διάστημα.


Η δίκη μπορεί να διακοπεί ακόμα και για ένα μήνα, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αρχίσει καθώς εντός του Καλοκαιριού του 2022 λήγει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης.


Βέβαια, σε αυτό το ενδεχόμενο αντιδρούν τα θύματα του προφυλακισμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη και οι δικηγόροι τους. Κι αυτό διότι αρκετοί εξ των μαρτύρων ζουν στο εξωτερικό και δεν είναι εύκολο κάθε φορά να δαπανούν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για τη μετάβαση τους στην Ελλάδα προκειμένου να δώσουν το παρών στη δίκη.

πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]