Τον "ασκό του Αιόλου" άνοιξε η απόφαση της Συγκλήτου για μεταφορά του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα-



Αντιδράσεις από φορείς και τοπική κοινωνία και δρομολόγηση πρωτοβουλιών για την μη υλοποίηση της απόφασης-

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Πρέβεζας 

"Μουδιασμένη" βρίσκει την τοπική κοινωνία η χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα από το νέο μάλιστα Ακαδημαϊκό έτος.

Σύμφωνα με την απόφαση  οι φοιτητές που θα εισαχθούν από τον Σεπτέμβριο του 2022 στο συγκεκριμένο τμήμα θα μείνουν και θα σπουδάσουν στα Ιωάννινα, ενώ το Τμήμα της Πρέβεζας θα παραμείνει έως ότου ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι φοιτητές των περασμένων ετών.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (22 ψήφοι υπέρ, 8 κατά και 2 λευκά) ενώ είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο απόφαση της Συνέλευσης Καθηγητών του Τμήματος για μεταφορά της έδρας στα Ιωάννινα.

Στην συνεδρίαση -που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης- παρενέβησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, οι οποίοι υποστήριξαν με τα επιχειρήματά τους την παραμονή της Σχολής στην Πρέβεζα.

Από σήμερα ξεκινά ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων των φορέων οι οποίοι θα προσπαθήσουν να "ανατρέψουν" την αρνητική αυτή εξέλιξη για την Πρέβεζα η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

-Μιλώντας σήμερα  στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος δήλωσε εξοργισμένος από την απόφαση αυτή την στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος (αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα) έκαναν όλα όσα τους ζητήθηκαν για την προβολή και την αναβάθμιση του Τμήματος με στόχο ακόμη και την προσέλκυση της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .

“Θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την απόφαση αυτή” λέει χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργάκος υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει κοινό μέτωπο με την Περιφερειακή Ενότητα και άλλους φορείς.


-Την έκπληξή του για την απόφαση εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο οποίος κατέθεσε πρόταση αναβολής του θέματος έτσι ώστε να εκπονηθεί ανεξάρτητη μελέτη για την βιωσιμότητα του τμήματος.

“Χάσαμε τη μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο” είπε μιλώντας στη Δ.Ρ.Π ο κ,Ιωάννου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα το “παλέψουμε” μέχρι τέλους για την ανατροπή της απόφασης 

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]