Η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» καταγγέλλει τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Δημητρίου...για θεσμικές εκτροπές

 


Η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» για μια ακόμη φορά, αναγκάζεται, να καταγγείλει τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος συνεχίζει τις θεσμικές εκτροπές, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα θέτουμε τα εξής ζητήματα:

Ο κ. Δημητρίου στις 7/2/2022 απέστειλε επιστολή προς τους προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας και την ΚΕΕ, στηρίζοντας τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΕ, κ. Χατζηθεοδοσίου, και κάνοντας λόγο για «εξωθεσμικούς και εξωεπιμελητηριακούς παράγοντες που επιχειρούν να ανατρέψουν τον κ. Χατζηεθεοδοσίου». Ο κ. Δημητρίου δεν ενημέρωσε την Διοικητική Επιτροπή για να αποστείλει μια προσωπική επιστολή, ενώ σε ερώτηση που έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» για τους εξωθεσμικούς παράγοντες που ανέφερε στην επιστολή αυτή, δεν απάντησε ποτέ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ο κ. Δημητρίου στη διαδικασία που ακολούθησε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για την πρόσληψη ενός δικηγόρου για το ΓΕΜΗ, επιχείρησε με κάθε τρόπο να προσληφθεί δικηγόρος, η οποία ήταν υποψήφια στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη «Ήπειρος Όλον». Το ατόπημα του κ. Δημητρίου στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με το γεγονός πως, όπως έχει καταγραφεί και στα πρακτικά, έδωσε στην διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην οποία συμμετείχε, παραπάνω μόρια από ότι πραγματικά δικαιούνταν η συγκεκριμένη δικηγόρος. Σε ερώτηση του επικεφαλής μας Γρηγόρη Γκίκα, για ποιον λόγο προέβη στο συγκεκριμένο ατόπημα, ουδέποτε απάντησε…

Μετά και τα τελευταία θλιβερά αυτά γεγονότα, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία του Επιμελητηρίου, σε μια χρονική περίοδο που οι επιχειρήσεις όλης της χώρας και φυσικά και των Ιωαννίνων στενάζουν και βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, ως «Ισχυρό Επιμελητήριο», ζητάμε την παραίτηση του κ. Δημητρίου, ο οποίος ξεκάθαρα πλέον δεν έχει ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε καν από τη δική του παράταξη, αλλά μόνο ψήφο ανοχής.

«Τον καλώ να παραιτηθεί για το καλό των χιλιάδων επιχειρήσεων του νομού Ιωαννίνων. Σε όλη τη θητεία του μέχρι σήμερα, δεν κινήθηκε ποτέ υπέρ των επιχειρήσεων, αλλά αποφάσιζε και ενεργούσε μόνο για προσωπικό όφελος. Ήρθε η ώρα για το καλό του θεσμού να αποχωρήσει πριν προχωρήσει και σε άλλα σοβαρότερα ατοπήματα που θα φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων, έναν τόσο σοβαρό και ισχυρό θεσμό. Ήρθε η ώρα ο κ. Δημητρίου να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει να λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα του και τα συμφέροντα μιας μικρής παρέας που έχει δίπλα του», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γκίκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]