ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Άρτα:Η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών


Ως  Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης βρισκόμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς , που κατέκλυσε τους δρόμους με βασικό αίτημα την επιβίωσή της. 

Η φετινή καλλιεργητική περίοδος εξελίσσεται σε μια δυσβάσταχτη οικονομικά χρονιά. Οι τιμές των λιπασμάτων, των σπόρων, των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, των ζωοτροφών, του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου,  έχουν εκτιναχτεί σε δυσθεώρητα ύψη και δεν μπορούν να καλυφθούν από τα πενιχρά εισοδήματα του αγροτικού κόσμου, καθιστώντας τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις μη βιώσιμες. Την ίδια στιγμή αυξάνονται καθημερινά οι τιμές των βασικών αγαθών,  της θέρμανσης κλπ, καθιστώντας την αξιοπρεπή διαβίωση  προνόμιο των λίγων ( βιομηχάνων, εφοπλιστών, κλινικαρχών, μεγαλοεπιχειρηματιών )  για τα συμφέροντα  των  οποίων εργάζεται η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες , οι εργάτες , οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι και  τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ίδιες. Είναι αποτέλεσμα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της αντιαγροτικής, αντεργατικής, πολιτικής που υλοποιείται με στόχο να θωρακίσει και να διευρύνει την κερδοφορία του κεφαλαίου, διαλύοντας την δημόσια δωρεάν υγεία, την πρόνοια την παιδεία. 

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική φορτώνει δυσβάστακτα βάρη στις πλάτες της  μικρομεσαίας αγροτιάς ως απότοκο των επιταγών της ΕΕ μέσω των ΚΑΠ με τις οποίες συντάχτηκαν όλες οι Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Η μαζική και δυναμική παρουσία  του αγροτικού κόσμου στα μπλόκα, παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να διασπάσει τον αγώνα με ελιγμούς, υποσχέσεις -  ψίχουλα,  άγριο αυταρχισμό και αστυνομοκρατία, αποτελεί  μονόδρομο για την επιβίωσή του. Η κλιμάκωση του αγώνα και η συμπαράταξη των αγροτών  με τον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό  αποτελούν τις  αναγκαίες προϋποθέσεις για την  νίκη στον δρόμο που χάραξαν οι νικηφόρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της e-food και των λιμενεργατών της Cosco.

Τα δίκαια αιτήματα των αγροτικών μπλόκων αποτελούν την ελαχίστη στήριξη που οφείλει να παρέχει το κράτος στους παραγωγούς και συντασσόμαστε με αυτά:


Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.α.),

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει  παραγωγή και  κεφάλαιο στο 100%.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα για αξιοβίωτη ζωή .

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. Πλήρη, δημόσια ασφάλιση και άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των πρόσφατων ζημιών φυτικού και ζωικού κεφαλαίου. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου διανομής του αρδευτικού νερού μέσω ΣΔΙΤ.

Ανθρώπινες συντάξεις, στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες.

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας .Να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία της υπαίθρου.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική επιχείρηση αστυνομικής τρομοκράτησης των αγροτών και απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τα Μπλόκα. Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία !                                            Καλούμε σύσσωμο τον κόσμο της Λάρισας να αγκαλιάσει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και να δείξει την αλληλεγγύη του συμβάλλοντας ο καθένας από το δικό του μετερίζι για την τελική νίκη.

Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης Άρτας , 13/2/2022



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]