Ιωάννινα:Το Σωματείο Επισιτισμού για το χθεσινό ατύχημα διανομέα

 


Από καθαρή τύχη σώθηκε συνάδελφος διανομέας χθες, 12/02, στην πόλη   των Ιωαννίνων που χτυπήθηκε εν ώρα εργασίας. Του ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Το ατύχημα αυτό που ευτυχώς δεν ήταν θανατηφόρο έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ατυχήματα και στα Γιάννενα αλλά σε όλη την χώρα. Ευτυχώς δεν προστέθηκε στην «μαύρη λίστα» με  θανατηφόρα ατυχήματα συναδέλφων μας διανομέων. Αύριο μπορεί να είναι κάποιος από τους υπόλοιπους! Τα παραδείγματα πληθαίνουν και δεν μπορούμε πλέον να τα αγνοήσουμε! Δεν μπορούμε πλέον να δεχτούμε  να βάζουμε μπροστά το μηχανάκι και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε όρθιοι πίσω στην οικογένεια μας.

Η αιτία δεν είναι η κακιά η ώρα, ούτε η κουλτούρα της ασφαλής οδήγησης! Αιτία είναι ότι η προστασία των διανομέων από τα εργατικά ατυχήματα θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία, εμπόδιο μπροστά στον ανταγωνισμό και το κυνήγι του κέρδους. Αιτία είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς που συνεχώς μεγαλώνει, η πίεση, τα ατέλειωτα ωράρια, η δουλειά πάνω στο μηχανάκι κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Αιτίες που καθιστούν το «ατύχημα» σε έγκλημα!

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρωνόμαστε με τα ψίχουλα που αποφασίζουν και να αναγκαζόμαστε για αυτό το λόγο να είμαστε στο δρόμο 10 – 14 ώρες για να βγάλουμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας, εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας οι εταιρείες και η εκάστοτε κυβέρνηση τα  έχουν φορτώσει  στις  πλάτες μας με  τη  γνωστή  καραμέλα της “ατομικής ευθύνης”

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΝΑΜΟΝΗ! Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια! Το πρόσφατο παράδειγμα, των εργαζομένων στην Cosco, που τα έβαλαν με ένα μεγαθήριο- πολυεθνική και βγήκαν νικητές, το παράδειγμα του αγώνα μας στα ΕFOOD φωνάζει από παντού: Μόνο ο οργανωμένος αγώνας και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, ανεξαρτήτου ειδικότητας, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !

Διεκδικούμε :

Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους διανομείς, με παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας στην ευθύνη της εταιρείας.

Οριοθέτηση των χιλιομετρικών αποστάσεων παραλαβής και παράδοσης.

Να απαγορευτεί η διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 15/02 , ΣΤΙΣ 18.00 Μ.Μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

φωτό αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]