ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Επιτροπή Αγώνα «Όχι Ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σουλίου»Συμπληρώνοντας έναν χρόνο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και της διαβίωσής  μας στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου από την σχεδιαζόμενη μετατροπή της σε βιομηχανικό κέντρο παραγωγής ενέργειας, η Επιτροπή Αγώνα διαρκώς μεγαλώνει, μαθαίνει, ενεργεί και εδραιώνεται στην συνείδηση των κατοίκων. Το μέτωπο αντίστασης που σχηματίζεται απέναντι  στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους, που επιβουλεύονται τον τρόπο ζωής και την περιουσία των Λακκιωτών, φαίνεται να ενοχλεί τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την περιοχή, «ξεπαγώνοντας» έργα σε γειτονικές περιοχές όπως το αιολικό πάρκο  που σχεδιάζεται στην Πάργα. Το γεγονός ότι  η Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν τους πτόησε στο να συνεχίσουν την διαδικασία αδειοδότησης του έργου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Αντιστοίχως βλέπουμε να προχωρούν και οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων για το «φαραωνικών» διαστάσεων Φ/Β πάρκο στην περιοχή της Κρανιάς αλλά και στην περιοχή της Καμπής Άρτας, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Φιλιππιάδας. 

Είναι μεγάλο επίτευγμα όλων όσων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την «ανάπτυξη» που μας επιφυλάσσουν στην ευρύτερη περιοχή, η εξασφάλιση των ομόφωνων αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Ζηρού, Πρέβεζας, Δωδώνης, Αρταίων, ενάντια στην εγκατάσταση τέτοιων βιομηχανικών μονάδων. Ορισμένοι από τους Δήμους, αναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις τους, προχώρησαν νομικές διαδικασίες αγωνιζόμενοι για την διασφάλιση του συμφέροντος των  πολιτών. Ωστόσο παραμένει μέχρι σήμερα πολύ ασαφής η δέσμευση όλων, όπως καταγράφεται και στα ψηφίσματά τους, για συνεργασία και δημιουργία κοινού διαδημοτικού μετώπου.

Η Επιτροπή Αγώνα θεωρεί πολύ μεγάλης σημασίας την ύπαρξη κοινής συντονισμένης δράσης μεταξύ των όμορων Δήμων στα εδάφη των οποίων σχεδιάζονται οι εν λόγω μονάδες. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται:

Διεύρυνση και ενίσχυση της συλλογικής έκφρασης των αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Δέσμευση των συνδυασμών που ενδέχεται να προκύψουν στα μελλοντικά Δημοτικά Συμβούλια σε αυτόν τον πολυετή, απ ότι φαίνεται, αγώνα που έχουμε μπροστά μας ,για την διαχρονική ισχύ των αποφάσεων όπως αυτές έχουν ψηφιστεί.

Επισημαίνουμε σε αυτό το σημείο ότι παρόλο που σε πρώτη ανάγνωση οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις δεν φαίνονται να σχετίζονται μεταξύ τους, για τεχνικούς λόγους, η ύπαρξη της κάθε μιας από αυτές πυροδοτεί την ύπαρξη της επόμενης καθώς δημιουργούνται οι απαραίτητες υποδομές (σταθμοί υψηλής τάσης κλπ). 

Απευθυνόμενοι προς:

 τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, Ζηρού, Αρταίων, Δωδώνης, Ηγουμενίτσας

θα θέλαμε να μας απαντήσουν για τις ενέργειες που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν στην κατεύθυνση της διαδημοτικής συνεργασίας με σκοπό την αποτροπή της εγκατάστασης ΒΑΠΕ στην επικράτειά τους όπως ορισμένοι εξ αυτών έχουν δεσμευτεί με τις αποφάσεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]