Ερώτηση για το Κλειστό Ξιφασκίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ


 Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα οι Βουλευτές του ΚΚΕ Παπαναστάσης Νίκος, Καραθανασόπουλος Νίκος και Μανωλάκου Διαμάντω για την αλλαγή χρήσης του αγροτεμαχίου που παραχωρήθηκε δωρεάν για κοινωφελή χρήση στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιηθεί για κερδοσκοπικό σκοπό. 


Στην ερώτηση οι Βουλευτές αναφέρουν: 


Η δημιουργία του Πάρκου Καινοτομίας Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Μεταποιητικού Τομέα ούτως ή άλλως δεν απαντά σε κανένα από τα οξυμμένα προβλήματα των αγροτών που αυτή την εποχή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, απαιτώντας μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής. 


Η τοποθέτηση ενός μεταλλικού κτιρίου διαστάσεων 150x77 μέτρων και ύψους 23 μέτρων, όσο δηλαδή μια οκταόροφη πολυκατοικία ακριβώς δίπλα από τη λίμνη, κυριολεκτικά μέσα σε έναν ευαίσθητο υγροβιότοπο, χωρίς καμία αδειοδότηση, ούτε καν για τη μεταφορά και αποθήκευση του σκελετού, είναι πράξη καταστροφική για το περιβάλλον, η οποία δημιουργεί τετελεσμένα στις χρήσεις γης.


Εκτός από την απαράδεκτη περιβαλλοντικά και αισθητικά χωροθέτηση, οι χρήσεις για το Κλειστό της Ξιφασκίας που σχεδιάζονται από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών στερούν από την πόλη των Ιωαννίνων ένα μεγάλο κλειστό αθλητικό κέντρο. Σε μια πόλη 100.000 κατοίκων που το χειμώνα επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες η έλλειψη ενός κλειστού χώρου έχει σαν αποτέλεσμα οι ερασιτεχνικές ομάδες να  προπονούνται σε σχολικά γυμναστήρια και να είναι ανύπαρκτος ο μαζικός αθλητισμός. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση οφείλει να σταματήσει και το κλειστό ξιφασκίας να χρησιμοποιηθεί για αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις αθλητικών υποδομών.


 Οι Βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει ενέργειες : 


- Για την αλλαγή χρήσης του αγροτεμαχίου που παραχωρήθηκε δωρεάν για κοινωφελή χρήση, ενώ στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιηθεί για κερδοσκοπικό σκοπό με την αγορά παραγωγών και με τις υπόλοιπες δράσεις των οποίων τους πόρους δικαιούται το ΠΤΑΗ,


- Για την αλλαγή χρήσης από Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας σε αθλητικές, ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις,


- Για να σταματήσουν άμεσα οι μη αδειοδοτημένες εργασίες στον υγροβιότοπο,


- Για να σταματήσει άμεσα η μη αδειοδοτημένη μεταφορά του μεταλλικού κτιρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]