ΗΠΕΙΡΟΣ:ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ DRONES ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ο Περιφερειάρχης για την πρόταση μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΠρέβεζαςΗ κατά πλειοψηφία απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά του Τμήματος   Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας μας βρίσκει αντίθετους και για την Περιφέρεια Ηπείρου ισχύουν στο απόλυτο όσα περιλαμβάνονται στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 2ας Νοεμβρίου 2021. 

Θέλω να προσθέσω  και τις εξής παραμέτρους: 


Πρώτον,  δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται η μεταφορά ενός τμήματος χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι υποδομές στέγασής του. Να θυμίσουμε ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει λυθεί το αντίστοιχο ζήτημα με την Αρχιτεκτονική Σχολή, για την οποία το Πανεπιστήμιο έχει ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας για συμπλήρωση των υποδομών της.


Δεύτερον,  δεν έχουμε διαπιστώσει στα λίγα χρόνια που το συγκεκριμένο τμήμα ενσωματώθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καμία  ουσιαστική πρωτοβουλία εκ μέρους των αρμόδιων οργάνων του για στήριξη και αναβάθμιση του τμήματος – όπως και των άλλων περιφερειακών- ώστε αυτό να καταστεί ελκυστικό για νέους φοιτητές. Και   δε νομίζουμε ότι για αυτό  αποτέλεσαν εμπόδιο οι νόμοι. 


 Την παρούσα περίοδο θεωρώ ότι ο κ. Πρύτανης όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι ο εισηγητής της πρότασης μεταφοράς του Τμήματος στα Ιωάννινα αλλά και θα απείχε της συνεδρίασης.  


Ως Περιφερειακή Αρχή επαναλαμβάνουμε τη θέση μας κατά της  μεταφοράς  τμημάτων στα Ιωάννινα, ενώ εκτιμούμε ότι είναι καιρός να συζητηθεί εκ νέου και το μέλλον του τμήματος Ηγουμενίτσας. Είναι ένα αίτημα των Ηπειρωτών οι οποίοι   επιθυμούν διακαώς τη σύνδεση των τμημάτων του Πανεπιστημίου μας με την τοπική κοινωνία.


Τις θέσεις αυτές έχουμε υποχρέωση να τις μεταφέρουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που εκείνο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]