Όχι σε φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πουρναρίου αποφάσισε το Δ.Σ του Δήμου Νικολάου Σκουφά


 Για λόγους προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά διατύπωσε αρνητική άποψη κατά την τελευταία του συνεδρίαση όσον αφορά στην αδειοδότηση της ΡΑΕ επί του Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης για το φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 103 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 103 MW στη θέση Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου.


 


Το θέμα της δημιουργίας πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στη λίμνη Πουρναρίου συζητήθηκε και στην ΠΕΔ Ηπείρου.


Με τη μορφή κατεπείγοντος, αναλύθηκε και διαπιστώθηκε απόλυτη συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων της, καθώς η  απόφαση να δεσμευτούν γι αυτό σκοπό 1.144 στρέμματα λίμνης και μάλιστα στην είσοδο των Δήμων Ν. Σκουφά και Αρταίων θεωρείται ως μη αποδεκτή.


 


Όπως τόνισε η δήμαρχος κ. Βαβέτση κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της,


«διαπιστώνουμε καθημερινά την απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατά συνέπεια και των ίδιων των πολιτών που εκπροσωπούμε. Η τακτική του αποφασίζω χωρίς να αφουγκραστώ την κοινωνία μας, μας πάει χρόνια πίσω.


Η απόφαση της ΡΑΕ για την αδειοδότηση και κατά συνέπεια και τη δημιουργία πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στη λίμνη Πουρναρίου, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.


Η λίμνη αποτελεί μέρος του απαράμιλλου φυσικού κάλλους του τόπου μας και στόχος είναι να αποτελέσει προορισμό για επισκέπτες που επίσης αγαπούν τη φύση και την ομορφιά της.


Η συγκεκριμένη επένδυση θα αποτελέσει ταφόπλακα σε όλα όσα σχεδιάζουμε και σε ότι μέχρι τώρα υλοποιούμε και βεβαίως θα υποβαθμίσει την περιοχή και θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τον ήδη γερασμένο νομό μας.


Ως Δήμος επενδύουμε σε αυτό.


Επεκτείναμε το σχέδιο πόλης του Πέτα με γνώμονα την ομορφιά της λίμνης.


Επενδύσαμε σε μελέτες που αφορούν στην ανάδειξή της, όπως μονοπάτια και δρόμους πρόσβασης και συνεχώς σχεδιάζουμε και νέες ήπιες παρεμβάσεις.


Η ανάπτυξη της περιοχής προσωπικά για μένα θα πρέπει να συνάδει με την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της, πράγμα που μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης δε θα συμβεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]