ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Έρχεται το ..... «Δείπνο Ηλιθίων» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Τί άλλο θα δούμε


Τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της επόμενης περιόδου με ναυαρχίδα την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανακοίνωσε σήμερα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Χάρης Πεχλιβανίδης. Παράλληλα το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στηρίζει και συνεργάζεται με πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς πιστεύοντας ακράδαντα στην ανάγκη ποιοτικών συνεργασιών που εκ του αποτελέσματος αγκαλιάζονται από το κοινό. 

Έτσι λοιπόν για την Κεντρική Σκηνή επιλέχθηκε η κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» του Φράνσις Βέμπερ, η οποία κάνει πρεμιέρα την Πρωτοαπριλιά και θα κρατήσει συντροφιά στο κοινό της ευρύτερης περιοχής με δεκαοχτώ (18) παραστάσεις χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επιπλέον παραστάσεων εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στο Καμπέρειο Θέατρο και απευθύνονται στο ευρύ κοινό, όλων των ηλικιών, καθώς πρόκειται για μια σπαρακτική κωμωδία,  η οποία υπόσχεται πολύ γέλιο και γόνιμο προβληματισμό. Οι συντελεστές πολλοί, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιχάλης Σιώνας, με τον εξαμελή θίασο να αποτελείται από ηθοποιούς των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης.    

Παράλληλα, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων φιλοξενεί το τριήμερο 11 έως 13 Φεβρουαρίου την πολυμεσική παράσταση «TOKU» της θεατρικής ομάδας  Fly theater, ένα πρωτότυπο έργο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που καταγράφει με σοβαρό και συνάμα εύθυμο τρόπο την κοινωνική διάσταση της πανδημίας του HIV. (Ώρες παραστάσεων 21:00, τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ γενική είσοδος και 12 ευρώ μειωμένο).

Επίσης στις 18 και 19 Φεβρουαρίου ο «όρθιος κωμικός»  Χριστόφορος Ζαραλίκος συναντά για δεύτερη φορά την «καυστική» πένα του Πιτσιρίκου και μας παρουσιάζουν την νέα Stand Up Comedy παράσταση «200 Χρόνια Δανεικά». Στην απρόβλεπτη και προκλητική Stand Up Comedy παράσταση θα υπάρχει - όπως πάντα - κοινωνική και πολιτική σάτιρα, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι αυτοσαρκασμοί και οι εύστοχοι σχολιασμοί για όλους και για όλα! (Έναρξη παραστάσεων 21:00).

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κ. Χάρης Πεχλιβανίδης θεωρεί χρέος του καλλιτεχνικού κόσμου και δικό του προσωπικά, σε μια περίοδο με φαινόμενα έντονης βίας και μίσους, ο πολιτισμός να παίξει καθοριστικό ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι δημιουργώντας αντιστάσεις σε κάθε μελανό σημείο που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]