Ιωάννινα:Ξεκίνησε τις εργασίες του το 31o Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Συνεχιζόμενη Ενημέρωση του Παιδιάτρου


 Ξεκίνησε τις εργασίες του το 31o Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Συνεχιζόμενη Ενημέρωση του Παιδιάτρου του Τομέα Υγείας του Παιδιού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Ιωάννινα.


Η θερμή ανταπόκριση από την 1η ημέρα επιβεβαίωσε την μακρά και επιτυχημένη πορεία του συνεδρίου. Το συνέδριο ξεκίνησε με τη καθιερωμένη αφιερωμένη συνεδρία στις παρουσιάσεις των φοιτητών που κάθε χρόνο συμμετέχουν με δυναμική παρουσία.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το κλινικό φροντιστήριο Επείγουσα Παιδιατρική – Νεογνολογία όπου πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική επίδειξη αναζωογόνησης σε προπλάσματα νεογνών, βρεφών και μικρών παιδιών. Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να εξοικειωθούν σε συσκευές υποστήριξης της ζωής και σενάρια αναζωογόνησης.


Οι εργασίες της πρώτης ημέρας περιλαμβάνουν 2 στρογγυλά τραπέζια για την Παιδιατρική Γαστρεντερολογία & Παιδιατρική Ενδοκρινολογία καθώς και  την  Εναρκτήρια  ομιλία: «Δωρεά μυελού των οστών» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Σ. Γραφάκο, Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και με θέμα Ομιλίας: «Δωρεά μυελού των οστών». Την ομιλία μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος απ’ ευθείας από το κανάλι https://www.conferre.tv/paediatric2022 (θα είναι διαθέσιμη και σε δεύτερο χρόνο για παρακολούθηση).


Η οργανωτική Επιτροπή εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για τη σημαντική παρουσία και συμμετοχή του στο Ετήσιο Συνέδριο συνεργατών και συναδέλφων που συμμετείχαν τόσο από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα είτε με Φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά.


Οι εργασίες συνεχίζονται το Σάββατο και την Κυριακή με θέματα: Παιδιατρική Αιματολογία/Ογκολογία, Παιδιατρική Αλλεργιολογία, Παιδιατρική Νεφρολογία COVID -19 στα παιδιά, Παιδιατρική Καρδιολογία και άλλα επιλεγμένα Παιδιατρικά Θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]