Πολύ δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης των 2 αλλοδαπών οδηγών που είναι παγιδευμένοι στο γκαράζ του Olympia Συνδράμει και η ΕΜΑΚ-14 οι αγνοούμενοι -

 



νεότερη ενημέρωση 16.55 
Σε εξέλιξη   επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από στελέχη της Ε.Μ.Α.Κ. στο Ε/Γ-Ο/Γ Euroferry Olympia.



291 οι επιβαίνοντες στο πλοίο     Euroferry Olympia ιταλικής σημαίας που τυλίχθηκε στις φλόγες   στις 04,30 τα ξημερώματα ανοιχτά της Κέρκυρας ,ανάμεσά τους 21 Έλληνες .Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί   277  άτομα  ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο υπολογισμό οι αγνοούμενοι είναι 14 ,οι 4 είναι Έλληνες ,τρεις με ελληνικό διαβατήριο και μία γυναίκα με βουλγαρικό επίθετο αλλά είναι Ελληνίδα.

Μεταξύ των 14 αγνοουμένων είναι και δύο Βούλγαροι οδηγοί που έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου  και είναι σε εξέλιξη η δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού  και διάσωσής τους .Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ έχουν επικοινωνία με τα κινητά τους τηλέφωνα    και είναι παγιδευμένοι σε πυκνούς καπνούς και πολύ υψηλές θερμοκρασίες .

Σε εξέλιξη και επιχείρηση για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων που έπεσαν στη θάλασσα μετά τη φωτιά .

Μιλώντας στον Ρ/Σ ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης της Κέρκυρας ο κ .Γιώργος Γλυκοφρύδης  ανάφερε πως  το πλοίο εξακολουθεί να φλέγεται ,υπάρχουν πολλοί  καπνοί και σε κάποια σημεία δεν είναι καθόλου ορατό το κατάστρωμα..Συνεχώς γίνονται ρίψεις νερού από 3 ρυμουλκά και ένα σκάφος   που φέρει 2 οχήματα της Π.Υ  με κανονάκια .Στο σημείο είναι αρκετά σκάφη του Λιμενικού καθώς και μία φρεγάτα του Πολεμικού .Τα ελικόπτερα έφυγαν πριν από μισή ώρα .

Λόγω των πυκνών καπνών και των υψηλών θερμοκρασιών είναι αδύνατη η είσοδος  πυροσβεστών    μέσα στο πλοίο  με τους δύο οδηγούς να βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στο φλεγόμενο πλοίο .

Από τις μέχρι τώρα έρευνες για τυχόν αγνοούμενους στη θάλασσα  δεν έχει βρεθεί κάτι .


Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Κατέπλευσαν στον λιμένα ν. Κέρκυρας, το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ., τα οποία αποβίβασαν με ασφάλεια τους διασωθέντες του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROFERRY OLYMPIA'' σημαίας Ιταλίας.


Πραγματοποιήθηκε πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.


Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο (02) αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα (11) αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις (03) Έλληνες υπήκοοι. Σημειώνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία (03) ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.


Στο σημείο επίσης μεταβαίνει Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης. Κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]