Μαζική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας :Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας απαίτησαν Σωματεία και φορείς


 Με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο έξω από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Πέμπτης, συνδικάτα εργαζομένων, σωματεία υγειονομικών και μαζικοί φορείς απαίτησαν μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση των νοσοκομείων, επίταξη των ιδιωτικών ομίλων της Υγείας.


Με τα πανό, τις πικέτες και τα συνθήματα τους ανέδειξαν τα επιτακτικά αιτήματά τους για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις διεκδικήσεις τους για προληπτικούς ελέγχους, άδειες στους εργαζόμενους που νοσούν ή τίθενται σε καραντίνα.


«Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας. Μέτρα τώρα για την Υγεία του λαού. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας»: Πίσω από το σύνθημα αυτό πήραν τη θέση τους εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων. Με τις παρεμβάσεις τους στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, οργάνωσαν τη δική τους ενημέρωση του λαού σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική ενημέρωση με την οποία τς στελέχη του υπουργείου κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη, καλλιεργούν επικίνδυνο εφησυχασμό και υπερασπίζονται την πολιτική που συνεχίζει να αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας.Μίλησαν η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και ο Γιώργος Βαρδάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Τεχνιτών ΟΑΣΑ.


Ενώ εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης συμβολικά άνοιξαν πανό που ανέγραφε «Όχι στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πεντέλης - Ναι στη συνέχιση των 24ωρων εφημεριών».Εκ μέρους των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, η Δέσποινα Δήμου, κατήγγειλε την απόφαση του υπουργείου Υγείας να σταματήσει η λειτουργία των Παιδιατρικών κλινικών, να ανασταλούν οι εφημερίες, και το νοσοκομείο να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο. «Στηρίζουμε τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων», τόνισε και πρόσθεσε πως αυτός πρέπει να γίνεται με σοβαρό σχεδιασμό σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι να οδηγεί στην κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας ενός εκ των τεσσάρων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]