Ημέρα δράσης για την Υγεία:Κινητοποιήσεις και στα Ιωάννινα για άμεσα μέτρα προστασίας του λαού -Γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ...


 Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησαν στα Γιάννενα δεκάδες συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων στο πλαίσιο της ημέρας δράσης για την Υγεία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


Την κινητοποίηση στήριξαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΒΕΤ και Φυσικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατά τη διάρκειά της κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου συναντήθηκε με τη Διεύθυνση Υγείας και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου όπου σύμφωνα με τους συνδικαλιστές οι κρατικές υπηρεσίες με κυνικό τρόπο παραδέχτηκαν την ανυπαρξία μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας, την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας ιχνηλάτησης των κρουσμάτων λόγω έλλειψης προσωπικού και την αδυναμία των κρατικών δομών να διασφαλίσουν μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ προς όφελος του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.



Την ίδια ώρα έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων κινητοποίηση πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του νοσοκομείου, διεκδικώντας τη μόνιμη και σταθερή δουλειά μπροστά στην απόλυση 400 συμβασιούχων όλων των σχέσεων εργασίας τον επόμενο Μάρτη. 


Παράλληλα κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία. Η παραδοχή του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου ότι από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη έχουν καταγραφεί στην Ήπειρο 1.342 θετικά κρούσματα σε μαθητές και 181 αντίστοιχα στους εκπαιδευτικούς αποτυπώνουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που έχουν μετατρέψει τα σχολεία σε κέντρο υπερμετάδοσης της πανδημίας, ενώ για την κάλυψη των νοσούντων εκπαιδευτικών τοποθετήθηκαν στο Νομό Ιωαννίνων μόλις 2 τριμηνίτες αναπληρωτές.



Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση περίπου το 40% του μαθητικού πληθυσμού απουσιάζει από τη διδασκαλία από το φόβο των γονιών να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Κατήγγειλε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας εξαναγκάζουν τους γονείς να πληρώνουν διαγνωστικά τεστ, αφού θετικά κρούσματα ανά τάξη διαπιστώνονται σε καθημερινή βάση, απαιτώντας δωρεάν μαζικούς διαγνωστικούς ελέγχους από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία. Αντίστοιχα εκπρόσωπος του Συντονιστικού μαθητών Ιωαννίνων τόνισε την ανάγκη να διανεμηθούν δωρεάν σε όλους τους μαθητές μάσκες υψηλής προστασίας.



Οι κινητοποιήσεις για την ημέρα δράσης για την Υγεία κορυφώθηκαν το απόγευμα στις 6 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο με την πραγματοποίηση πικετοφορίας στους δρόμους της πόλης.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]